Υλικά συνταγής
225 γρ. καστανό ρύζι
400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια κονσέρβας,στραγγισμένα και ξεπλυμένα
225 γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας,στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,κομμένα σε φετούλες
φρέσκος κόλιανδρος
Για το ντρέσινγκ:
1/2 φλιτζ. ντοματοχυμό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
2 κουταλάκια μουστάρδα Ντιζόν
1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε το ρύζι, ώσπου να μαλακώσει. Πλένουμε το ρύζι με κρύο νερό, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε σαλατιέρα.
Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ, χτυπάμε με σύρμα τον ντοματοχυμό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, την μουστάρδα, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και το πιπέρι σε μπολ.
Περιχύνουμε το ρύζι με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα και τα κόκκινα φασόλια, την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε απαλά.
Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο, ώσπου να την σερβίρουμε.