laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ρυζοσαλάτα με όσπρια

Συνταγές

Ρυζοσαλάτα με όσπρια
0.00

Υλικά συνταγής

225 γρ. καστανό ρύζι

400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια κονσέρβας,στραγγισμένα και ξεπλυμένα

225 γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας,στραγγισμένα και ξεπλυμένα

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,κομμένα σε φετούλες

φρέσκος κόλιανδρος

 

Για το ντρέσινγκ:

1/2 φλιτζ. ντοματοχυμό

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κουταλιά ξύδι

2 κουταλάκια μουστάρδα Ντιζόν

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε το ρύζι, ώσπου να μαλακώσει. Πλένουμε το ρύζι με κρύο νερό, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε σαλατιέρα.

Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ, χτυπάμε με σύρμα τον ντοματοχυμό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, την μουστάρδα, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και το πιπέρι σε μπολ.

Περιχύνουμε το ρύζι με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα και τα κόκκινα φασόλια, την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε απαλά.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο, ώσπου να την σερβίρουμε.

Κοτοσαλάτα με αβοκάντο
Κατ'αρχάς ετοιμάζεται την σως. Αναμειγνύετε σε μπολ το χυμό λεμόνι, το ταμπάσκο και 1 κουταλάκι ρίγανη. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα ώσπου να αποκτήσει η σως λεία υφή. Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε ξανά.

Αγριοραδίκια με λαρδί
Βάζετε τα ραδίκια με το κρεμμύδι και το σκόρδο

Σαλάτα με μικρές πατάτες, κομματάκια τυριού και κάππαρη
Μια δροσερή σαλάτα με πατάτες, κομματάκια τυριού και κάππαρη

Τονοσαλάτα
Μπορείτε να τα συνοδέψουμε με μακαρονακι,ρύζι, ακοόμα και πάνω από φρεσκά πράσινα λαχανικά!

Μαυρομάτικα σαλάτα
Βράζετε τα φασόλια καλά. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα μπωλ

Ταμπουλέ (Λιβανέζικη σαλάτα)
Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μπολ και ψιλοκόβετε τις ντομάτες από πάνω,έτσι ώστε να πάει όλος ο χυμός τους στο πλιγούρι

Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο γουόκ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τους σπόρους του κύμινου και της μουστάρδας. Τους σωτάρουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό, ώσπου οι σπόροι της μουστάτδας να αρχίσουν να σκάνε.

Ιταλική Πατατοσαλάτα
Βράστε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν

Σαλάτα με καρότο και μαϊντανό
Η καλύτερη συνοδεία για τα καλοκαιρινά σας φαγητά