laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ρυζοσαλάτα με όσπρια

Συνταγές

Ρυζοσαλάτα με όσπρια
0.00

Υλικά συνταγής

225 γρ. καστανό ρύζι

400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια κονσέρβας,στραγγισμένα και ξεπλυμένα

225 γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας,στραγγισμένα και ξεπλυμένα

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,κομμένα σε φετούλες

φρέσκος κόλιανδρος

 

Για το ντρέσινγκ:

1/2 φλιτζ. ντοματοχυμό

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κουταλιά ξύδι

2 κουταλάκια μουστάρδα Ντιζόν

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε το ρύζι, ώσπου να μαλακώσει. Πλένουμε το ρύζι με κρύο νερό, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε σαλατιέρα.

Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ, χτυπάμε με σύρμα τον ντοματοχυμό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, την μουστάρδα, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και το πιπέρι σε μπολ.

Περιχύνουμε το ρύζι με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα και τα κόκκινα φασόλια, την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε απαλά.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο, ώσπου να την σερβίρουμε.

Τζατζίκι
Αδειάστε το στραγγισμένο γιαούρτι σ ένα μπόλ. Ρίξτε κι ανακατέψτε μέσα το αγγουράκι, το σκόρδο, το αλάτι και το λάδι

Κουνουπίδι με αρωματικά
Χτυπήστε το λάδι με το ξίδι το λεμόνι ,το πιπέρι και τα αρωματικά

Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο γουόκ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τους σπόρους του κύμινου και της μουστάρδας. Τους σωτάρουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό, ώσπου οι σπόροι της μουστάτδας να αρχίσουν να σκάνε.

Πολιτική Σαλάτα
Περνάμε από το τρίφτη το λάχανο,καρότο και σκόρδο

Σαλάτα με καρότο και μαϊντανό
Η καλύτερη συνοδεία για τα καλοκαιρινά σας φαγητά

Ρόκα με ντομάτα
Καθαρίστε, πλύντε και στραγγίστε με προσοχή τη ρόκα, για να μην τη μαράνετε

Αγριοραδίκια με λαρδί
Βάζετε τα ραδίκια με το κρεμμύδι και το σκόρδο

Μαυρομάτικα σαλάτα
Βράζετε τα φασόλια καλά. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα μπωλ

Κοτοσαλάτα με αβοκάντο
Κατ'αρχάς ετοιμάζεται την σως. Αναμειγνύετε σε μπολ το χυμό λεμόνι, το ταμπάσκο και 1 κουταλάκι ρίγανη. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα ώσπου να αποκτήσει η σως λεία υφή. Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε ξανά.