laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ρυζοσαλάτα με όσπρια

Συνταγές

Ρυζοσαλάτα με όσπρια
0.00

Υλικά συνταγής

225 γρ. καστανό ρύζι

400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια κονσέρβας,στραγγισμένα και ξεπλυμένα

225 γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας,στραγγισμένα και ξεπλυμένα

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,κομμένα σε φετούλες

φρέσκος κόλιανδρος

 

Για το ντρέσινγκ:

1/2 φλιτζ. ντοματοχυμό

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κουταλιά ξύδι

2 κουταλάκια μουστάρδα Ντιζόν

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε το ρύζι, ώσπου να μαλακώσει. Πλένουμε το ρύζι με κρύο νερό, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε σαλατιέρα.

Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ, χτυπάμε με σύρμα τον ντοματοχυμό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, την μουστάρδα, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και το πιπέρι σε μπολ.

Περιχύνουμε το ρύζι με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα και τα κόκκινα φασόλια, την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε απαλά.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο, ώσπου να την σερβίρουμε.

Κουνουπίδι με αρωματικά
Χτυπήστε το λάδι με το ξίδι το λεμόνι ,το πιπέρι και τα αρωματικά

Τονοσαλάτα
Μπορείτε να τα συνοδέψουμε με μακαρονακι,ρύζι, ακοόμα και πάνω από φρεσκά πράσινα λαχανικά!

Πολιτική Σαλάτα
Περνάμε από το τρίφτη το λάχανο,καρότο και σκόρδο

Σαλάτα φακή
Καρφώστε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι

Σαλάτα με μικρές πατάτες, κομματάκια τυριού και κάππαρη
Μια δροσερή σαλάτα με πατάτες, κομματάκια τυριού και κάππαρη

Σαλάτα χωριάτικη
Τοποθετείτε στον πάτο μιας σαλατιέρας το μαρούλι ψιλοκομμένο και ρίχνετε από πάνω τις ντομάτες και το αγγούρι

Τζατζίκι
Αδειάστε το στραγγισμένο γιαούρτι σ ένα μπόλ. Ρίξτε κι ανακατέψτε μέσα το αγγουράκι, το σκόρδο, το αλάτι και το λάδι

Φασολάκια πράσινα σαλάτα
Καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια. Τα βάζετε στο πανεράκι της χύτρας μαζί με την πατάτα, αφού την καθαρίσετε και την κόψετε στη μέση.

Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο γουόκ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τους σπόρους του κύμινου και της μουστάρδας. Τους σωτάρουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό, ώσπου οι σπόροι της μουστάτδας να αρχίσουν να σκάνε.