laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Λαχανικά ογκρατέν

Συνταγές

Λαχανικά ογκρατέν
0.00

Υλικά συνταγής

225 γρ. πατάτες σε κύβους

1 μικρό καρότο σε κύβους

1 κομμάτι βούτυρο

μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι φυτικό λάδι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

8 λουκάνικα κομμένα κατά μήκος στην μέση

115 γρ. φασόλια κονσέρβας, πλυμένα και στραγγισμένα

30 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ

1 κολοκυθάκι κομμένο κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Ρίχνουμε και τα φασόλια για να ζεσταθούν και προσθέτουμε πιπέρι.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα λουκάνικα σε πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε τον πουρέ πατάτας και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε για 3 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το τυρί.

 

Ριγανάτο στιγμής
Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Γεμιστά

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Αρακάς κοκκινιστό
Μια ωραία συνταγή ακόμα και για αυτούς που δεν τρώνε αρακά

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .

Πάπια με φραμπουάζ
Χαράσσετε τα στήθη πάπιας αλλά μόνο την πέτσα και το λίπος, όχι το ψαχνό. Τα σωτάρετε στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω, ώσπου να ροδίσει η πέτσα και να ρευστοποιηθεί το λίπος. Βγάζετε την πάπια από το τηγάνι και πετάτε τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.