laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Τάρτα με κρεμμύδια

Συνταγές

Τάρτα με κρεμμύδια
0.00

Υλικά συνταγής

Για την ζύμη:

1 3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

μια πρέζα αλάτι

150 γρ. ανάλατο βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους

1 κρόκος αυγού

 

Για τη γέμιση:

50 γρ. βούτυρο

550 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κουταλάκια φύλλα θυμαριού

3 αυγά

1 1/4 φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος

1/2 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα

τριμμένο μοσχοκάρυδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι. Προσθέτουμε τον κρόκο και λίγο κρύο νερό (2-3 κουταλιές) και αναμειγνύουμε τα υλικά με σπάτουλα ώσπου να γίνουν ζύμη. Τη ζυμώνουμε με τα χέρια και την πλάθουμε σε σχήμα μπάλας. Την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνουμε τη ζύμη σε ραβδωτή ταρτιέρα διαμέτρου 23 εκ. Καλύπτουμε τη ζύμη με λαδόκολλα και φασόλια. Την ψήνουμε για 10 λεπτά, αφαιρούμε την λαδόκολλα και τα φασόλια και την αφήνουμε για 3-5 λεπτά ακόμη ή ώσπου να ψηθεί ελαφρώς, χωρίς να πάρει χρώμα.

Στο μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο σε μικρό τηγάνι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας για 10-15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτουμε τα φύλλα θυμαριού και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το τυρί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Απλώνουμε τα κρεμμύδια πάνω στη βάση της τάρτας και από πάνω το μείγμα αυγού. Ψήνουμε την τάρτα για 35-40 λεπτά ή ώσπου να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα. Την αφήνουμε 5 λεπτά στη φόρμα προτού σερβίρετε.

 

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Μους πέστροφας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς και αλμυρά μπισκότα

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μους με ντομάτες λιαστές
Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και την παρμεζάνα και τα χτυπάτε

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι
Κόβετε το τυρί σε κομμάτια πάχους 1-2 εκ..

Κεφτέδες με πράσινα κολοκύθια
Πλύντε τα κολοκύθια και τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού

Κεφτεδάκια
Πλάθουμε αρκετά καλά το κιμά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα

Αυγά βραστά γεμιστά
Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείται τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά