laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Αρωματικά λαχανικά με κους κους

Αρωματικά λαχανικά με κους κους

Συνταγές

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
0.00

Υλικά συνταγής

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο

2 σκελίδες σκόρδο,λιωμένες

1 κουταλιά φρεσκοτριμμένη φρέσκια πιπερόριζα

2 κουταλάκια τριμμένο κύμινο

2 κουταλάκια τριμμένο κόλιαντρο

1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

1/4 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα

400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας,κομμένα

1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών

2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα

400 γρ. γλυκοπατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες

2 κολοκυθάκια

1 1/2 φλιτζ. κουσκους

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει. Προσθέτετε το σκόρδο, την πιπερόριζα, το κύμινο, το κόλιαντρο, το καγιέν και την πάπρικα και μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.

Προσθέτετε τα ντοματάκια και το ζωμό και ανακατεύετε ξύνοντας με την κουτάλα τη βάση της κατσαρόλας. Ρίχνετε και τα καρότα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα υλικά να βράσουν. Χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε, αφήνοντας την κατσαρόλα σκεπασμένη, για 15 λεπτά. Προσθέτετε τις γλυκοπατάτες και μαγειρεύετε για 30 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια προσθέτετε τα κολοκυθάκια. Μαγειρεύετε για 15-20 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε.

Βάζετε 2 φλιτζ. νερό και το υπόλοιπο λάδι σε κατσαρόλα, τη σκεπάζετε και αφήνετε να βράσουν. Προσθέτετε το κουσκους, σβήνετε τη φωτιά και το αφήνετε να μείνει 5 λεπτά.

Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφρατεύετε το κουσκους ανακατεύοντας με πιρούνι. Μοιράζετε  το κουσκους σε ζεστά μπολ, τοποθετείτε από πάνω τα λαχανικά, τα περιχύνετε με την σάλτσα τους και σερβίρετε.

 

 

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Πένες με Μελιτζάνα και Ντομάτα
Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε την 20 λεπτά.

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.