Υλικά συνταγής
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο,λιωμένες
1 κουταλιά φρεσκοτριμμένη φρέσκια πιπερόριζα
2 κουταλάκια τριμμένο κύμινο
2 κουταλάκια τριμμένο κόλιαντρο
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1/4 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας,κομμένα
1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα
400 γρ. γλυκοπατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
2 κολοκυθάκια
1 1/2 φλιτζ. κουσκους
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει. Προσθέτετε το σκόρδο, την πιπερόριζα, το κύμινο, το κόλιαντρο, το καγιέν και την πάπρικα και μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
Προσθέτετε τα ντοματάκια και το ζωμό και ανακατεύετε ξύνοντας με την κουτάλα τη βάση της κατσαρόλας. Ρίχνετε και τα καρότα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα υλικά να βράσουν. Χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε, αφήνοντας την κατσαρόλα σκεπασμένη, για 15 λεπτά. Προσθέτετε τις γλυκοπατάτες και μαγειρεύετε για 30 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια προσθέτετε τα κολοκυθάκια. Μαγειρεύετε για 15-20 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε.
Βάζετε 2 φλιτζ. νερό και το υπόλοιπο λάδι σε κατσαρόλα, τη σκεπάζετε και αφήνετε να βράσουν. Προσθέτετε το κουσκους, σβήνετε τη φωτιά και το αφήνετε να μείνει 5 λεπτά.
Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφρατεύετε το κουσκους ανακατεύοντας με πιρούνι. Μοιράζετε το κουσκους σε ζεστά μπολ, τοποθετείτε από πάνω τα λαχανικά, τα περιχύνετε με την σάλτσα τους και σερβίρετε.