laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Dip με αρακά

Συνταγές

Dip με αρακά
0.00

Χρόνος προετοιμασίας: 1 λεπτό
Χρόνος παρασκευής: 12 λεπτό

Υλικά Συνταγής


350 γρ αρακά
3 κλωναράκια φρέσκος δυόσμος
χυμός από 3-4 λεμόνια
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
½  βαζάκι πολτός πράσινης ελιάς
κύμινο, μαυροκούκι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής


Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά . Τον σουρώνουμε και τον ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ, εκτός από το κύμινο και το μαυροκούκι. Τα χτυπάτε για
2 λεπτά μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Στο τέλος προσθέτουμε το κύμινο και το μαυροκούκι .

Ρωσικό Ντρέσινγκ
Συνταγές για Ρωσικό Ντρέσινγκ Λαδολέμονο με βότκα και αυγά ψαριών , χαβιάρι , μπρικ (τύπος χαβιάρια ψιλοκομμένο άνηθο.

Μαγιονέζα
Διαλύετε τη μαγιονέζα με λίγο νερό και προσθέτετε το μπαχαρικό της αρέσκεια σας πχ κάρυ

Μουστάρδας
Δένετε ένα λαδολέμονο η ένα λαδόξιδο με ένα η περισσότερα ειδή μουστάρδας . φτιάχνετε μία σάλτσα πηχτή η ένα ρευστό ντρέσσινγκ.

Dip με αρακά
Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά

Ιταλικό Ντρέσινγκ
Λαδόξιδο η λαδολέμονο η μαγιονέζα η κρεμά η Γιούρι που προθέτετε μέσα 1-2 κουταλιές γλυκού πόστου (σάλτσα εμπορίου )

Γιαουρτιού
Χτυπάτε στο χέρι ή στο μίξερ όλα τα υλικά

DIP ψητής μελιτζάνας
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Τρυπάτε τη μελιτζάνα αρκετές φορές με πιρούνι και την τοποθετείτε σε λαμαρίνα. Την ψήνετε 40-50 λεπτά. Βγάζετε τη μελιτζάνα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.

Γαλλικό Ντρέσινγκ
Είναι ένα λαδόξιδο με μουστάρδα και μπόλικη πάπρικα γλυκιά