laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Dip με αρακά

Συνταγές

Dip με αρακά
0.00

Χρόνος προετοιμασίας: 1 λεπτό
Χρόνος παρασκευής: 12 λεπτό

Υλικά Συνταγής


350 γρ αρακά
3 κλωναράκια φρέσκος δυόσμος
χυμός από 3-4 λεμόνια
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
½  βαζάκι πολτός πράσινης ελιάς
κύμινο, μαυροκούκι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής


Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά . Τον σουρώνουμε και τον ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ, εκτός από το κύμινο και το μαυροκούκι. Τα χτυπάτε για
2 λεπτά μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Στο τέλος προσθέτουμε το κύμινο και το μαυροκούκι .

Dip με αρακά
Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά

Γιαουρτιού
Χτυπάτε στο χέρι ή στο μίξερ όλα τα υλικά

Μουστάρδας
Δένετε ένα λαδολέμονο η ένα λαδόξιδο με ένα η περισσότερα ειδή μουστάρδας . φτιάχνετε μία σάλτσα πηχτή η ένα ρευστό ντρέσσινγκ.

Ιταλικό Ντρέσινγκ
Λαδόξιδο η λαδολέμονο η μαγιονέζα η κρεμά η Γιούρι που προθέτετε μέσα 1-2 κουταλιές γλυκού πόστου (σάλτσα εμπορίου )

Γαλλικό Ντρέσινγκ
Είναι ένα λαδόξιδο με μουστάρδα και μπόλικη πάπρικα γλυκιά

DIP ψητής μελιτζάνας
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Τρυπάτε τη μελιτζάνα αρκετές φορές με πιρούνι και την τοποθετείτε σε λαμαρίνα. Την ψήνετε 40-50 λεπτά. Βγάζετε τη μελιτζάνα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.

Μαγιονέζα
Διαλύετε τη μαγιονέζα με λίγο νερό και προσθέτετε το μπαχαρικό της αρέσκεια σας πχ κάρυ

Ρωσικό Ντρέσινγκ
Συνταγές για Ρωσικό Ντρέσινγκ Λαδολέμονο με βότκα και αυγά ψαριών , χαβιάρι , μπρικ (τύπος χαβιάρια ψιλοκομμένο άνηθο.