laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Γαυράκι Μυτιλήνης

Συνταγές

Γαυράκι Μυτιλήνης
0.00

Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπτά
Χρόνος παρασκευής:50 λεπτά

Υλικά Συνταγής


1 κιλό γαύρος
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ρίγανη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμός ενός λεμονιού
αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε το γαύρο και τον τοποθετούμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο ταψί.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι , αλατίζουμε , πασπαλίζουμε με ρίγανη και προσθέτουμε το σκόρδο.
Βάζουμε πάνω στο γαύρο τις ντομάτες κομμένες φέτες και ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 180οC.

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

Σαρδέλες ψητές
Καθαρίστε τις σαρδέλες κι αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά, προσέχοντας να μη χωρίσουν στη μέση.

Χταπόδι κρασάτο
Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Ψαροκροκέτες στον ατμό
Για να ετοιμάσετε τη σως, αναμειγνύετε όλα τα υλικά με 3 κουταλιές νερό σε μπολ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ομοιόμορφο μείγμα.

Χταπόδι ξυδάτο
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο προσέξτε να είναι χτυπημένο καλά

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι