laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ελαφριά μελιτζανοσαλάτα

Συνταγές

Ελαφριά μελιτζανοσαλάτα
5.00

Χρόνος προτοιμασίας:25 λεπτά
Χρόνος παρασκευής:10 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά Συνταγής


1 κιλό μελιτζάνες στρογγυλές
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στο φούρνο.
Τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μίξερ με το λεμόνι και το αλάτι.
Προσθέτουμε το σκόρδο και λίγο λίγο το ελαιόλαδο

 

Ταραμοσαλάτα
Μουσκεύετε την ψίχα ψωμιού και τη στίβετε καλά.

Κις λορέν με μπέϊκον
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα , ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχα ψωμιού.

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο
Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.

Κεφτέδες με πράσινα κολοκύθια
Πλύντε τα κολοκύθια και τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού

Ελαφριά μελιτζανοσαλάτα
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στο φούρνο

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.

Μανιτάρια με σκόρδο
Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.