laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ελαφριά μελιτζανοσαλάτα

Συνταγές

Ελαφριά μελιτζανοσαλάτα
5.00

Χρόνος προτοιμασίας:25 λεπτά
Χρόνος παρασκευής:10 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά Συνταγής


1 κιλό μελιτζάνες στρογγυλές
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στο φούρνο.
Τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μίξερ με το λεμόνι και το αλάτι.
Προσθέτουμε το σκόρδο και λίγο λίγο το ελαιόλαδο

 

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.

Ελαφριά μελιτζανοσαλάτα
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στο φούρνο

Κις λορέν με μπέϊκον
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα , ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχα ψωμιού.

Μανιτάρια με σκόρδο
Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα

Κεφτέδες με πράσινα κολοκύθια
Πλύντε τα κολοκύθια και τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού

Ψαροκεφτέδες
Βάζετε το μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μους σολομού
Στραγγίζετε καλά το σολομό,τον ρίχνετε μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό