laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Oρεκτικά ελληνικής κουζίνας > Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα

Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα

Συνταγές

Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα
0.00

Χρόνος προετοιμασίας:8 λεπτά
Χρόνος παρασκευής:10 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά Συνταγής

½ κιλό φρέσκο σπανάκι
450 γρ αγκινάρα κονσέρβα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
φρεσκος χυμός από 2-3 λεμόνια
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή τυρί
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι , ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
Κατόπιν βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ, τα χτυπάμε 1 ½-2 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Με το πουρέ συνοδεύουμε το ψάρι ή τον καπνιστό σολομό.

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο
Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.

Ψαροκεφτέδες
Βάζετε το μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.

Κις λορέν με μπέϊκον
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα , ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχα ψωμιού.

Κεφτέδες με πράσινα κολοκύθια
Πλύντε τα κολοκύθια και τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού

Ταραμοσαλάτα
Μουσκεύετε την ψίχα ψωμιού και τη στίβετε καλά.

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.

Μους σολομού
Στραγγίζετε καλά το σολομό,τον ρίχνετε μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό