laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Oρεκτικά ελληνικής κουζίνας > Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα

Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα

Συνταγές

Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα
0.00

Χρόνος προετοιμασίας:8 λεπτά
Χρόνος παρασκευής:10 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά Συνταγής

½ κιλό φρέσκο σπανάκι
450 γρ αγκινάρα κονσέρβα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
φρεσκος χυμός από 2-3 λεμόνια
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή τυρί
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι , ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
Κατόπιν βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ, τα χτυπάμε 1 ½-2 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Με το πουρέ συνοδεύουμε το ψάρι ή τον καπνιστό σολομό.

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι
Κόβετε το τυρί σε κομμάτια πάχους 1-2 εκ..

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό

Αυγά βραστά γεμιστά
Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείται τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά

Μους με ντομάτες λιαστές
Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και την παρμεζάνα και τα χτυπάτε

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πλένετε τις πιπεριές,τις κόβετε από το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους.

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο
Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.

Μελιτζανομπουρεκάκια
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες,τις κόβετε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζετε.Τις αφήνετε πάνω σε απορροφητικό για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.

Ντομάτες φούρνου
Ανακατώστε καλά το σκόρδο, το μαϊντανο,