laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Oρεκτικά ελληνικής κουζίνας > Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα

Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα

Συνταγές

Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα
0.00

Χρόνος προετοιμασίας:8 λεπτά
Χρόνος παρασκευής:10 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά Συνταγής

½ κιλό φρέσκο σπανάκι
450 γρ αγκινάρα κονσέρβα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
φρεσκος χυμός από 2-3 λεμόνια
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή τυρί
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι , ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
Κατόπιν βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ, τα χτυπάμε 1 ½-2 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Με το πουρέ συνοδεύουμε το ψάρι ή τον καπνιστό σολομό.

Κεφτεδάκια
Πλάθουμε αρκετά καλά το κιμά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα

Ψαροκεφτέδες
Βάζετε το μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μους σολομού
Στραγγίζετε καλά το σολομό,τον ρίχνετε μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Μανιτάρια με σκόρδο
Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα

Μους με ντομάτες λιαστές
Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και την παρμεζάνα και τα χτυπάτε

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πλένετε τις πιπεριές,τις κόβετε από το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους.

Κεφτέδες με πράσινα κολοκύθια
Πλύντε τα κολοκύθια και τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού