laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Oρεκτικά ελληνικής κουζίνας > Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα

Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα

Συνταγές

Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα
0.00

Χρόνος προετοιμασίας:8 λεπτά
Χρόνος παρασκευής:10 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά Συνταγής

½ κιλό φρέσκο σπανάκι
450 γρ αγκινάρα κονσέρβα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
φρεσκος χυμός από 2-3 λεμόνια
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή τυρί
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι , ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
Κατόπιν βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ, τα χτυπάμε 1 ½-2 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Με το πουρέ συνοδεύουμε το ψάρι ή τον καπνιστό σολομό.

Μους με ντομάτες λιαστές
Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και την παρμεζάνα και τα χτυπάτε

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.

Ελαφριά μελιτζανοσαλάτα
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στο φούρνο

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο
Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια
Κατ΄αρχάς ετοιμάζετε τη σως. Αναμειγνύετε σε μπολ την κρεμ φρες, τη μουστάρδα και τα σχοινόπρασα. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο.

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πλένετε τις πιπεριές,τις κόβετε από το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους.

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Μανιτάρια με σκόρδο
Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι
Κόβετε το τυρί σε κομμάτια πάχους 1-2 εκ..