laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Oρεκτικά ελληνικής κουζίνας > Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα

Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα

Συνταγές

Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα
0.00

Χρόνος προετοιμασίας:8 λεπτά
Χρόνος παρασκευής:10 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά Συνταγής

½ κιλό φρέσκο σπανάκι
450 γρ αγκινάρα κονσέρβα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
φρεσκος χυμός από 2-3 λεμόνια
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή τυρί
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι , ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
Κατόπιν βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ, τα χτυπάμε 1 ½-2 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Με το πουρέ συνοδεύουμε το ψάρι ή τον καπνιστό σολομό.

Αυγά βραστά γεμιστά
Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείται τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά

Ψαροκεφτέδες
Βάζετε το μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Κεφτέδες με πράσινα κολοκύθια
Πλύντε τα κολοκύθια και τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι
Κόβετε το τυρί σε κομμάτια πάχους 1-2 εκ..

Μους με ψίχα καβουριού
Χτυπάτε το βούτυρο με την καβουρόψιχα στο μίξερ και ρίχνετε διαδοχικά λίγο-λίγο το ούζο,το μπράντυ,την κέτσαπ,την αγγλική σάλτσα,το ταμπάσκο

Μους με ντομάτες λιαστές
Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και την παρμεζάνα και τα χτυπάτε