Χρόνος προετοιμασίας :3 λεπτά
Χρόνος παρασκευής:15 λεπτά
Για 5 άτομα
Υλικά Συνταγής
500 γρ αρακάς
3 κλωνάρια φρέσκος δυόσμος
χυμός από 3-4 λεμόνια
1 φλιτανάκι ελαιόλαδο
½ βαζάκι πολτός πράσινης ελιάς
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά . Τον σουρωνουμε και τον με κρυο νερό .
Βάζουμε το αρακά και όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Δοκιμάζουμε και αναλόγως προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι ή περισσότερο λεμόνι εάν το επιθυμούμε. Συνοδεύει αρμονικά το χοιρινό.
Πουρές αρακά
Συνταγές

Ρεβιθοκεφτέδες
Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε νερό να φουσκώσουν.

Χαλούμι στη σχάρα
Το σερβίρουμε ζεστό περιχύνοντας το με μπόλικο χυμό λεμονιού.

Χούμοι
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.

Λούντζα
Κοπανίζουμε σε γτιν (γουδί), τον ξερό κόλιαντρο και τον αναμιγνύουμε με τη ρίγανη και το αλάτι.

Μούγκρα
Συνοδεύει όλα τα νηστίσιμα φαγητά και κυρίως τα όσπρια, καθ’όλη τη διάρκεια των νηστειών μέχρι το Πάσχα.

Σκορδαλιά με πατάτες
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες τους σε σιγανή φωτιά.

Καπύρες (φρυγανιές)
Είναι μια νόστιμη και πολύ υγιεινή λιχουδιά που μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με δύο αυγά χτυπημένα.

Χαλούμι σαγανάκι
Κόβετε το χαλούμι σε έξι κομμάτια,πάχους 1-2εκ.,τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό,τα στραγγίζετε καλά και τα αλευρώνετε.

Σκορδαλιά με παντζάρια
Πλένουμε τα παντζάρια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.