laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πουρές αρακά

Συνταγές

Πουρές αρακά
0.00

Χρόνος προετοιμασίας :3 λεπτά
Χρόνος παρασκευής:15 λεπτά
Για 5 άτομα

Υλικά Συνταγής


500 γρ αρακάς
3 κλωνάρια φρέσκος δυόσμος
χυμός από 3-4 λεμόνια
1 φλιτανάκι ελαιόλαδο
½ βαζάκι πολτός  πράσινης ελιάς
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά . Τον σουρωνουμε και τον με κρυο νερό .
Βάζουμε το αρακά και όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Δοκιμάζουμε και αναλόγως προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι ή περισσότερο λεμόνι εάν το επιθυμούμε. Συνοδεύει αρμονικά το χοιρινό.

 

Ρεβιθοκεφτέδες
Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε νερό να φουσκώσουν.

Σκορδαλιά με πατάτες
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες τους σε σιγανή φωτιά.

Τταλαττούρι (τζατζίκι)
Σε ένα τρυπητό (σουρωτήρι) κόβουμε τα αγγουράκια σε πολύ μικρούς κύβους.

Χαλούμι σαγανάκι
Κόβετε το χαλούμι σε έξι κομμάτια,πάχους 1-2εκ.,τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό,τα στραγγίζετε καλά και τα αλευρώνετε.

Σκορδαλιά με ψωμί
Χτυπάμε σε γουδί ή στο μύλο λαχανικών, το σκόρδο με το αλάτι να γίνουν αφράτα σαν κρέμα

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα.

Καπύρες (φρυγανιές)
Είναι μια νόστιμη και πολύ υγιεινή λιχουδιά που μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με δύο αυγά χτυπημένα.

Χαλούμι στη σχάρα
Το σερβίρουμε ζεστό περιχύνοντας το με μπόλικο χυμό λεμονιού.

Σκορδαλιά με παντζάρια
Πλένουμε τα παντζάρια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.