laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πουρές αρακά

Συνταγές

Πουρές αρακά
0.00

Χρόνος προετοιμασίας :3 λεπτά
Χρόνος παρασκευής:15 λεπτά
Για 5 άτομα

Υλικά Συνταγής


500 γρ αρακάς
3 κλωνάρια φρέσκος δυόσμος
χυμός από 3-4 λεμόνια
1 φλιτανάκι ελαιόλαδο
½ βαζάκι πολτός  πράσινης ελιάς
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά . Τον σουρωνουμε και τον με κρυο νερό .
Βάζουμε το αρακά και όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Δοκιμάζουμε και αναλόγως προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι ή περισσότερο λεμόνι εάν το επιθυμούμε. Συνοδεύει αρμονικά το χοιρινό.

 

Τταλαττούρι (τζατζίκι)
Σε ένα τρυπητό (σουρωτήρι) κόβουμε τα αγγουράκια σε πολύ μικρούς κύβους.

Χαλούμι σαγανάκι
Κόβετε το χαλούμι σε έξι κομμάτια,πάχους 1-2εκ.,τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό,τα στραγγίζετε καλά και τα αλευρώνετε.

Μούγκρα
Συνοδεύει όλα τα νηστίσιμα φαγητά και κυρίως τα όσπρια, καθ’όλη τη διάρκεια των νηστειών μέχρι το Πάσχα.

Καπύρες (φρυγανιές)
Είναι μια νόστιμη και πολύ υγιεινή λιχουδιά που μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με δύο αυγά χτυπημένα.

Λούντζα
Κοπανίζουμε σε γτιν (γουδί), τον ξερό κόλιαντρο και τον αναμιγνύουμε με τη ρίγανη και το αλάτι.

Χαλούμι στη σχάρα
Το σερβίρουμε ζεστό περιχύνοντας το με μπόλικο χυμό λεμονιού.

Σκορδαλιά με πατάτες
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες τους σε σιγανή φωτιά.

Πουρές αρακά
Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά . Τον σουρωνουμε και τον με κρυο νερό

Ρεβιθοκεφτέδες
Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε νερό να φουσκώσουν.