laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πουρές αρακά

Συνταγές

Πουρές αρακά
0.00

Χρόνος προετοιμασίας :3 λεπτά
Χρόνος παρασκευής:15 λεπτά
Για 5 άτομα

Υλικά Συνταγής


500 γρ αρακάς
3 κλωνάρια φρέσκος δυόσμος
χυμός από 3-4 λεμόνια
1 φλιτανάκι ελαιόλαδο
½ βαζάκι πολτός  πράσινης ελιάς
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά . Τον σουρωνουμε και τον με κρυο νερό .
Βάζουμε το αρακά και όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Δοκιμάζουμε και αναλόγως προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι ή περισσότερο λεμόνι εάν το επιθυμούμε. Συνοδεύει αρμονικά το χοιρινό.

 

Σκορδαλιά με παντζάρια
Πλένουμε τα παντζάρια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Λούντζα
Κοπανίζουμε σε γτιν (γουδί), τον ξερό κόλιαντρο και τον αναμιγνύουμε με τη ρίγανη και το αλάτι.

Χούμοι
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.

Μούγκρα
Συνοδεύει όλα τα νηστίσιμα φαγητά και κυρίως τα όσπρια, καθ’όλη τη διάρκεια των νηστειών μέχρι το Πάσχα.

Χαλούμι σαγανάκι
Κόβετε το χαλούμι σε έξι κομμάτια,πάχους 1-2εκ.,τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό,τα στραγγίζετε καλά και τα αλευρώνετε.

Σκορδαλιά με αμύγδαλα
Μέσα σε ξύλινο γουδί ή σε μπλέντερ χτυπούμε πολύ καλά το σκόρδο με το αλάτι μέχρι να λιώσει τελείως και να γίνει λεία κρέμα.

Σκορδαλιά με ψωμί
Χτυπάμε σε γουδί ή στο μύλο λαχανικών, το σκόρδο με το αλάτι να γίνουν αφράτα σαν κρέμα

Καπύρες (φρυγανιές)
Είναι μια νόστιμη και πολύ υγιεινή λιχουδιά που μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με δύο αυγά χτυπημένα.

Πουρές αρακά
Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά . Τον σουρωνουμε και τον με κρυο νερό