laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ινδονησιακό μοσχαράκι

Συνταγές

Ινδονησιακό μοσχαράκι
0.00

Υλικά συνταγής

680 γρ. μοσχάρι σε κύβους

2 κρεμμύδια,κομμένα

2 σκελίδες σκόρδο,κομμένες

1 κομματάκι πιπερόριζα ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά τσίλι

4 κουταλιές αποξηραμένη τριμμένη καρύδα

2 κλωναράκια λεμονόχορτο

2 κουταλιές φυτικό λάδι

1 κουταλάκι κουρκουμά

400 ml γάλα καρύδας

1 κουταλάκι ζάχαρη

αλάτι

 

Εκτέλεση συνταγής

Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σωτάρουμε την καρύδα για 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσει, ανακατεύοντας συχνά, θρυμματίζουμε την καρύδα στο γουδί ή στο μπλέντερ.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το λεμονόχορτο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπερόριζα και το τσίλι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζουμε τον πολτό για 5 λεπτά να απελευθερωθούν τα αρώματα, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το κρέας και το σωτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα, τον κουρκουμά, το γάλα καρύδας, την ζάχαρη και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να βράσουν και χαμηλώνουμε την φωτιά.

Σιγοβράζουμε το μείγμαγια 3 ώρες, ανακατεύοντας συχνά, ώσπου να πήξει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με βρασμένο ρύζι.

 

 

 

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες

Δανέζικα μπιφτέκια με ρύζι
Τοποθετούμε τον κιμά σε μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το αναμειγνύουμε με τον κιμά.

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Φιλέτο χοιρινό με σκόρδο,
Αλείφετε το φιλέτο με λάδι, το μπήγετε με 3 κομμάτια σκόρδο, μαζί με αλάτι πιπέρι και το ροδίζετε σε χαμηλή φωτιά

Χοιρινό με πράσα
Καθαρίστε τα πράσα και πετάξτε όλα τα σκούρα πράσινα φύλλα. Πλύντε τα και κόψτε τα σε κομμάτια

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδιμέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.

Κοτόπουλο πάπρικας
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του πουλιού απ όλες τις πλευρές

Ελάφι με σως βατόμουρο
Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.