laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ινδονησιακό μοσχαράκι

Συνταγές

Ινδονησιακό μοσχαράκι
0.00

Υλικά συνταγής

680 γρ. μοσχάρι σε κύβους

2 κρεμμύδια,κομμένα

2 σκελίδες σκόρδο,κομμένες

1 κομματάκι πιπερόριζα ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά τσίλι

4 κουταλιές αποξηραμένη τριμμένη καρύδα

2 κλωναράκια λεμονόχορτο

2 κουταλιές φυτικό λάδι

1 κουταλάκι κουρκουμά

400 ml γάλα καρύδας

1 κουταλάκι ζάχαρη

αλάτι

 

Εκτέλεση συνταγής

Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σωτάρουμε την καρύδα για 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσει, ανακατεύοντας συχνά, θρυμματίζουμε την καρύδα στο γουδί ή στο μπλέντερ.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το λεμονόχορτο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπερόριζα και το τσίλι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζουμε τον πολτό για 5 λεπτά να απελευθερωθούν τα αρώματα, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το κρέας και το σωτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα, τον κουρκουμά, το γάλα καρύδας, την ζάχαρη και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να βράσουν και χαμηλώνουμε την φωτιά.

Σιγοβράζουμε το μείγμαγια 3 ώρες, ανακατεύοντας συχνά, ώσπου να πήξει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με βρασμένο ρύζι.

 

 

 

Πατάτες Γιαχνί
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Ριγανάτο στιγμής
Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.

Ριζότο με μανιτάρια
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά.

Μοσχάρι Κοκκινιστό
Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Φασολάκια λαδερά
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια.

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυ

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Μπριάμι
Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια πατάτες και κρεμμύδια. Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε κομμάτια 3 εκ.