laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ινδονησιακό μοσχαράκι

Συνταγές

Ινδονησιακό μοσχαράκι
0.00

Υλικά συνταγής

680 γρ. μοσχάρι σε κύβους

2 κρεμμύδια,κομμένα

2 σκελίδες σκόρδο,κομμένες

1 κομματάκι πιπερόριζα ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά τσίλι

4 κουταλιές αποξηραμένη τριμμένη καρύδα

2 κλωναράκια λεμονόχορτο

2 κουταλιές φυτικό λάδι

1 κουταλάκι κουρκουμά

400 ml γάλα καρύδας

1 κουταλάκι ζάχαρη

αλάτι

 

Εκτέλεση συνταγής

Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σωτάρουμε την καρύδα για 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσει, ανακατεύοντας συχνά, θρυμματίζουμε την καρύδα στο γουδί ή στο μπλέντερ.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το λεμονόχορτο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπερόριζα και το τσίλι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζουμε τον πολτό για 5 λεπτά να απελευθερωθούν τα αρώματα, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το κρέας και το σωτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα, τον κουρκουμά, το γάλα καρύδας, την ζάχαρη και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να βράσουν και χαμηλώνουμε την φωτιά.

Σιγοβράζουμε το μείγμαγια 3 ώρες, ανακατεύοντας συχνά, ώσπου να πήξει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με βρασμένο ρύζι.

 

 

 

Γεμιστά

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά

Σουβλάκια με κοτόπουλο σατάϊ
Ζεσταίνετε όλα τα υλικά της σως σε βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Σβήνετε τη φωτιά, αφήνετε το τηγάνι στην εστία για άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρετε. Αφήνετε τη σως να κρυώσει.

Καλαμαράκια με σπανάκι
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά.

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυ

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Μοσχάρι Κοκκινιστό
Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Αρακάς κοκκινιστό
Μια ωραία συνταγή ακόμα και για αυτούς που δεν τρώνε αρακά