Υλικά συνταγής
145 γρ. πράσινες ταλιατέλες
85 γρ. πράσινα φασολάκια,κομμένα
85 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, που έχει ξεπαγώσει
2 κουταλιές ελαιόλαδο
ένας κύβος βουτύρου
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
3 κουταλιές κρεμ φρες
1/2 κουταλάκι πέστο
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές πλήρες γάλα
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Τα σουρώνουμε. Στύβουμε καλά το σπανάκι.
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά. Ρίχνουμε την κρεμ φρες, το πέστο, το σπανάκι και την παρμεζάνα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασολάκια, αφήνουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε πιπέρι.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το γάλα και αρκετό μαϊντανό στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά. Τα μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.