laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Σαλάτες ελληνικής κουζίνας > Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας

Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας

Συνταγές

Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας
0.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό κουνουπίδι χωρισμένο σε μπουκετάκια

1/3 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό

χυμός από 1/2 λεμόνι

7 κουταλιές φυλλαράκια κόλιαντρο

4 κουταλιές φυτικό λάδι

1 κουταλιά σπόρους κύμινου

1 κουταλιά σπόρους μουστάρδας

1 κουταλάκι σκόνη τσίλι

1 κουταλάκι τριμμένο κουρκουμά

1/2 κουταλάκι αλάτι

 

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο γουόκ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τους σπόρους του κύμινου και της μουστάρδας. Τους σωτάρουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό, ώσπου οι σπόροι της μουστάτδας να αρχίσουν να σκάνε. Προσθέτουμε τη σκόνη τσίλι, τον κουρκουμά και το αλάτι.

Ρίχνουμε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι στο γουόκ και τα ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά με το μείγμα μπαχαρικών.

Σκεπάζουμε το γουόκ και μαγειρύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 2 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το κουνουπίδι. Το αποσύρουμε από την φωτιά.

Προσθέτουμε στο γουόκ το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κόλιαντρο και σερβίρουμε αμέσως.
 

 

Πολιτική Σαλάτα
Περνάμε από το τρίφτη το λάχανο,καρότο και σκόρδο

Ρυζοσαλάτα με όσπρια
Βράζουμε το ρύζι, ώσπου να μαλακώσει. Πλένουμε το ρύζι με κρύο νερό, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε σαλατιέρα.

Ιταλική Πατατοσαλάτα
Βράστε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν

Ελληνική πατατοσαλάτα
Βράστε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν, στραγγίστε και αφήστε τες να κρυώσουν

Σαλάτα φακή
Καρφώστε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι

Φασολάκια πράσινα σαλάτα
Καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια. Τα βάζετε στο πανεράκι της χύτρας μαζί με την πατάτα, αφού την καθαρίσετε και την κόψετε στη μέση.

Ζεστή σαλάτα με αντίδια και πατάτα
Σωτάρετε με λάδι τις πατάτες και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσουν και να ροδίσουν

Τζατζίκι
Αδειάστε το στραγγισμένο γιαούρτι σ ένα μπόλ. Ρίξτε κι ανακατέψτε μέσα το αγγουράκι, το σκόρδο, το αλάτι και το λάδι

Κοτοσαλάτα με αβοκάντο
Κατ'αρχάς ετοιμάζεται την σως. Αναμειγνύετε σε μπολ το χυμό λεμόνι, το ταμπάσκο και 1 κουταλάκι ρίγανη. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα ώσπου να αποκτήσει η σως λεία υφή. Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε ξανά.