Υλικά συνταγής
1 κιλό κουνουπίδι χωρισμένο σε μπουκετάκια
1/3 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμός από 1/2 λεμόνι
7 κουταλιές φυλλαράκια κόλιαντρο
4 κουταλιές φυτικό λάδι
1 κουταλιά σπόρους κύμινου
1 κουταλιά σπόρους μουστάρδας
1 κουταλάκι σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι τριμμένο κουρκουμά
1/2 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο γουόκ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τους σπόρους του κύμινου και της μουστάρδας. Τους σωτάρουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό, ώσπου οι σπόροι της μουστάτδας να αρχίσουν να σκάνε. Προσθέτουμε τη σκόνη τσίλι, τον κουρκουμά και το αλάτι.
Ρίχνουμε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι στο γουόκ και τα ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά με το μείγμα μπαχαρικών.
Σκεπάζουμε το γουόκ και μαγειρύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 2 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το κουνουπίδι. Το αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε στο γουόκ το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κόλιαντρο και σερβίρουμε αμέσως.