laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι

Συνταγές

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι
0.00

Διάρκεια:15 λεπτά
Συνοδευτικό ποτό: Ούζο ,ρακί, τσίπουρο, μπύρα, κρασί.

Υλικά Συνταγής

350 γρ κεφαλοτύρι σκληρό
1-2 αυγά
χυμό 1-2 λεμονιών
λίγο αλεύρι
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
πιπέρι μαύρο και κόκκινο νερό

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το τυρί σε  κομμάτια πάχους 1-2 εκ.., τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό, τα στραγγίζετε και τα αλευρώνετε . Σε σαλατιέρα σπάζετε τα αυγά , ρίχνετε μέσα τα πιπέρια, το μοσχοκάρυδο και λίγο νερό και τα χτυπάτε όλα μαζί πάνω στη φωτιά να κάψει, τινάζετε τα αλευρωμένα κομμάτια του τυριού, τα βουτάτε στο χτυπημένο αυγό και τα ροδίζετε μέσα στο τηγάνι.
Τα σερβίρετε ζεστά , με το λάδι του τηγανίσματος αφού τα βρέξετε με το χυμό του λεμονιού.

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια
Κατ΄αρχάς ετοιμάζετε τη σως. Αναμειγνύετε σε μπολ την κρεμ φρες, τη μουστάρδα και τα σχοινόπρασα. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο.

Μους με ντομάτες λιαστές
Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και την παρμεζάνα και τα χτυπάτε

Αυγά βραστά γεμιστά
Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείται τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Μους με ψίχα καβουριού
Χτυπάτε το βούτυρο με την καβουρόψιχα στο μίξερ και ρίχνετε διαδοχικά λίγο-λίγο το ούζο,το μπράντυ,την κέτσαπ,την αγγλική σάλτσα,το ταμπάσκο

Μους σολομού
Στραγγίζετε καλά το σολομό,τον ρίχνετε μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Μελιτζανομπουρεκάκια
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες,τις κόβετε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζετε.Τις αφήνετε πάνω σε απορροφητικό για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.