laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι

Συνταγές

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι
0.00

Διάρκεια:15 λεπτά
Συνοδευτικό ποτό: Ούζο ,ρακί, τσίπουρο, μπύρα, κρασί.

Υλικά Συνταγής

350 γρ κεφαλοτύρι σκληρό
1-2 αυγά
χυμό 1-2 λεμονιών
λίγο αλεύρι
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
πιπέρι μαύρο και κόκκινο νερό

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το τυρί σε  κομμάτια πάχους 1-2 εκ.., τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό, τα στραγγίζετε και τα αλευρώνετε . Σε σαλατιέρα σπάζετε τα αυγά , ρίχνετε μέσα τα πιπέρια, το μοσχοκάρυδο και λίγο νερό και τα χτυπάτε όλα μαζί πάνω στη φωτιά να κάψει, τινάζετε τα αλευρωμένα κομμάτια του τυριού, τα βουτάτε στο χτυπημένο αυγό και τα ροδίζετε μέσα στο τηγάνι.
Τα σερβίρετε ζεστά , με το λάδι του τηγανίσματος αφού τα βρέξετε με το χυμό του λεμονιού.

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.

Ταραμοσαλάτα
Μουσκεύετε την ψίχα ψωμιού και τη στίβετε καλά.

Ψαροκεφτέδες
Βάζετε το μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.

Ελαφριά μελιτζανοσαλάτα
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στο φούρνο

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό

Μους σολομού
Στραγγίζετε καλά το σολομό,τον ρίχνετε μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μελιτζανομπουρεκάκια
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες,τις κόβετε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζετε.Τις αφήνετε πάνω σε απορροφητικό για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Κις λορέν με μπέϊκον
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα , ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχα ψωμιού.