laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κοτόπουλο με εστραγκόν

Συνταγές

Κοτόπουλο με εστραγκόν
0.00

Υλικά συνταγής

1 κοτόπουλο, 1 1/2 κιλό

2 κουταλάκια λάδι

2/3 φλιτζ. ζωμό κότας

2 κουταλιές λευκό κρασί

1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά φύλλα εστραγκόν

1 1/2 κουταλιά ψιλοκομμένο εστραγκόν

2/3 φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος

1 μικρή σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

50 γρ. βούτυρο που έχει μαλακώσει

αλάτι,πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου. Δένουμε τα μπουτάκια μεταξύ τους και τοποθετούμε από κάτω τις άκρες από τις φτερούγες.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο με το λάδι σε μεγάλη γάστρα, σε σιγανή φωτιά και ροδίζουμε ομοιόμορφα το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το ζωμό κότας και το κρασί.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε το κοτόπουλο στο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και να βγαίνουν καθαροί οι χυμοί του όταν το τρυπάμε με πιρούνι.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από την γάστρα και σουρώνουμε όλο το ζωμό μέσα στο σκεύος. Σκεπάζουμε το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο και πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη. 

Αφαιρούμε με το κουτάλι το πρώτο στρώμα λίπους που επιπλέει στο ζωμό και το βάζουμε σε μπολάκι. Βγάζουμε και το υπόλοιπο και το πετάμε.

Ρίχνουμε το αλεύρι στο λίπος που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει λείος πολτός. Τον προσθέτουμε στο ζωμό, ανακατεύοντας καλά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ώσπου να βράσει και να πήξει η σως.

Σουρώνουμε τη σως σε καθαρή κατσαρόλα και προσθέτουμε τα φύλλα εστραγκόν. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ξαναζεσταίνουμε το μείγμα χωρίς να το αφήσουμε να βράσει. Αλατοπιπερώνουμε.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το περιχύνουμε με τη σως και σερβίρουμε.

 

 

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Καλαμαράκια με σπανάκι
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά.

Μοσχάρι Κοκκινιστό
Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.

Ελάφι με σως βατόμουρο
Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Ψάρι πλακί
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.

Ριζότο με μανιτάρια
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά.

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας
Βάζετε τα φιλέτα σολωμού σε ρηχό τηγάνι και περιχύνετε το κρασί. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί και σιγοβράζετε το σολωμό για 6 λεπτά.