laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Ταλιατέλες με καβουρόψιχα

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα

Συνταγές

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
0.00

Υλικά συνταγής

350 γρ.ταλιατέλες

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο,κομμένες

1 κόκκινη πιπεριά τσίλι,κομμένη

ξύσμα από 1 λεμόνι

300 γρ. καβουρόψιχα

200 ml κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά χυμό λεμόνι

αλάτι και μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο, το τσίλι και το ξύσμα λεμονιού για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε την καβουρόψιχα, την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού και σιγοβράζετε για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε.

Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε πιάτα, περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.