laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Ταλιατέλες με καβουρόψιχα

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα

Συνταγές

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
0.00

Υλικά συνταγής

350 γρ.ταλιατέλες

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο,κομμένες

1 κόκκινη πιπεριά τσίλι,κομμένη

ξύσμα από 1 λεμόνι

300 γρ. καβουρόψιχα

200 ml κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά χυμό λεμόνι

αλάτι και μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο, το τσίλι και το ξύσμα λεμονιού για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε την καβουρόψιχα, την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού και σιγοβράζετε για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε.

Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε πιάτα, περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.