laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Ταλιατέλες με καβουρόψιχα

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα

Συνταγές

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
0.00

Υλικά συνταγής

350 γρ.ταλιατέλες

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο,κομμένες

1 κόκκινη πιπεριά τσίλι,κομμένη

ξύσμα από 1 λεμόνι

300 γρ. καβουρόψιχα

200 ml κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά χυμό λεμόνι

αλάτι και μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο, το τσίλι και το ξύσμα λεμονιού για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε την καβουρόψιχα, την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού και σιγοβράζετε για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε.

Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε πιάτα, περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.