laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Ταλιατέλες με καβουρόψιχα

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα

Συνταγές

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
0.00

Υλικά συνταγής

350 γρ.ταλιατέλες

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο,κομμένες

1 κόκκινη πιπεριά τσίλι,κομμένη

ξύσμα από 1 λεμόνι

300 γρ. καβουρόψιχα

200 ml κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά χυμό λεμόνι

αλάτι και μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο, το τσίλι και το ξύσμα λεμονιού για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε την καβουρόψιχα, την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού και σιγοβράζετε για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε.

Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε πιάτα, περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)