Υλικά συνταγής
350 γρ.ταλιατέλες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο,κομμένες
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι,κομμένη
ξύσμα από 1 λεμόνι
300 γρ. καβουρόψιχα
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
αλάτι και μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο, το τσίλι και το ξύσμα λεμονιού για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε την καβουρόψιχα, την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού και σιγοβράζετε για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε.
Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε πιάτα, περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.