laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Συνταγές

Γαλλική κρεμμυδόσουπα
0.00

Υλικά συνταγής

1/4 φλιτζ. βούτυρο

1 κουταλιά λάδι

675 γρ. κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

1 κουταλιά αλάτι

2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 λίτρα ζωμό βοδινού, βρασμένο

1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

12 φέτες ψωμί

1/2 φλιτζ. βούτυρο,λιωμένο

2-3 κουταλιές μπράντι

1 3/4 γλιτζ. γραβιέρα,χοντροτριμμένη

 

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτετε το λάδι και σωτάρετε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσοχή μην τα κάψετε.

Ρίχνετε το αλάτι και το αλεύρι. Τα ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά. Τα αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε το ζωμό λίγο λίγο. Προσθέτετε το κρασί και ρίχνετε πιπέρι. Βάζετε την κατσαρόλα στην φωτιά, τη σκεπάζετε και σιγοβράζετε την σούπα για 30-40 λεπτά.

Αλείφετε τις φέτες του ψωμιού με λιωμένο βούτυρο και από τις δύο πλευρές. Τις τοποθετείτε σε ταψί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Προτού σερβίρετε τη σούπα, ρίχνετε το μπράντι. Τη μοιράζετε σε μπολ, βάζετε από πάνω τις φέτες ψωμί στο καθένα και πασπαλίζετε με το τυρί. Διαφορετικά, πασπαλίζετε το ψωμί με τυρί και το ψήνετε για 5 λεπτά, ώσπου να λιώσει.

Τραχανάς ξινός
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με το αλάτι να βράση

Σούπα με θαλασσινά
Τρίβετε τα μύδια και αφαιρείτε τα γένια. Πετάτε όσα παραμένουν ανοιχτά και δεν κλείνουν όταν τα ρίχνετε στον πάγκο της κουζίνας. Ξεφλουδίζετε και καθαρίζετε τις γαρίδες.

Μανιταρόσουπα δροσερή
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο

Ρεβίθια Σούπα
Βαλτέ από βραδύς τα ρεβίθια σε νερό και αλάτι να μουσκέψουν. το πρωί στραγγιστέ και ξέπλυνε με άφθονο νερό βγάλτε τα ρεβίθια να βράσουν μέσα στο νερό και ξαφρίστε συνεχώς

Γαλλική κρεμμυδόσουπα
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτετε το λάδι και σωτάρετε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσοχή μην τα κάψετε.

Σούπα αρακά και κολοκύθι με καπνιστό χέλι
Πλύντε και κόψτε τα κολοκυθάκια σε φετάκια περίπου 1εκ. Σε απλωτή κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και τα κολοκυθάκια και σοτάρετε ανακατώνοντας σε σπάτουλα 10 λεπτά

Κοτόσουπα
Η σούπα έχει βάση το κοτόζουμο,είναι διεθνές φαγητό και στην Ελλάδα φτιάχνετε με αβγολέμονο.Υπάρχουν πολύ τρόποι παρασκευής.

Φακές Σούπα
Πλένουμε τις φακές καλά και τις στραγγίζουμε. τις ζεματάμε για 7' και τις ξανά στραγγίζουμε

Σούπα με φρέσκο κόλιαντρο
Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι, το σέλερι, την πιπερόριζα και το σκόρδο, ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνετε το αλεύρι και σταδιακά το ζεστό ζωμό. Αφήνετε το μείγμα να βράσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε 10 λεπτά.