Υλικά συνταγής
1/4 φλιτζ. βούτυρο
1 κουταλιά λάδι
675 γρ. κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά αλάτι
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 λίτρα ζωμό βοδινού, βρασμένο
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
12 φέτες ψωμί
1/2 φλιτζ. βούτυρο,λιωμένο
2-3 κουταλιές μπράντι
1 3/4 γλιτζ. γραβιέρα,χοντροτριμμένη
Εκτέλεση συνταγής
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτετε το λάδι και σωτάρετε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσοχή μην τα κάψετε.
Ρίχνετε το αλάτι και το αλεύρι. Τα ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά. Τα αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε το ζωμό λίγο λίγο. Προσθέτετε το κρασί και ρίχνετε πιπέρι. Βάζετε την κατσαρόλα στην φωτιά, τη σκεπάζετε και σιγοβράζετε την σούπα για 30-40 λεπτά.
Αλείφετε τις φέτες του ψωμιού με λιωμένο βούτυρο και από τις δύο πλευρές. Τις τοποθετείτε σε ταψί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Προτού σερβίρετε τη σούπα, ρίχνετε το μπράντι. Τη μοιράζετε σε μπολ, βάζετε από πάνω τις φέτες ψωμί στο καθένα και πασπαλίζετε με το τυρί. Διαφορετικά, πασπαλίζετε το ψωμί με τυρί και το ψήνετε για 5 λεπτά, ώσπου να λιώσει.