Υλικά συνταγής
1 κιλό καλαμαράκια, σε λεπτές ροδέλες
85 ml χυμό λεμόνι
3 σκελίδες σκόρδο,λιωμένες
125 ml ελαιόλαδο
Για το ντρέσινγκ:
65 ml χυμό λεμόνι
100 ml ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη
1 κουταλάκι μουστάρδα ντιζόν
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες. Αν υπάρχει χρόνος, τα αφήνετε όλη τη νύχτα.
Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ. Βάζετε όλα τα υλικά σε βαζάκι, κλείνετε με το καπάκι και ανακινείτε ώσπου να πήξει λίγο.
Ζεσταίνετε μια κουταλιά λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τα καλαμαράκια για μερικά λεπτά. Διαφορετικά, μπορείτε να τα ψήσετε στο γκριλ.
Σερβίρετε τα καλαμαράκια αφού τα περιχύσετε με το ντρέσινγκ.