laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Μεζέδες ελληνικής κουζίνας > Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι

Συνταγές

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι
0.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό καλαμαράκια, σε λεπτές ροδέλες

85 ml χυμό λεμόνι

3 σκελίδες σκόρδο,λιωμένες

125 ml ελαιόλαδο

 

Για το ντρέσινγκ:

65 ml χυμό λεμόνι

100 ml ελαιόλαδο

1 1/2 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

1 κουταλάκι μουστάρδα ντιζόν

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες. Αν υπάρχει χρόνος, τα αφήνετε όλη τη νύχτα.

Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ. Βάζετε όλα τα υλικά σε βαζάκι, κλείνετε με το καπάκι και ανακινείτε ώσπου να πήξει λίγο.

Ζεσταίνετε μια κουταλιά λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τα καλαμαράκια για μερικά λεπτά. Διαφορετικά, μπορείτε να τα ψήσετε στο γκριλ.

Σερβίρετε τα καλαμαράκια αφού τα περιχύσετε με το ντρέσινγκ.

Χταπόδι ξυδάτο
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο προσέξτε να είναι χτυπημένο καλά

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.

Σαρδέλες λαδορίγανη
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.

Σαρδέλες ψητές
Καθαρίστε τις σαρδέλες κι αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά, προσέχοντας να μη χωρίσουν στη μέση.

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά