laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Μεζέδες ελληνικής κουζίνας > Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι

Συνταγές

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι
0.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό καλαμαράκια, σε λεπτές ροδέλες

85 ml χυμό λεμόνι

3 σκελίδες σκόρδο,λιωμένες

125 ml ελαιόλαδο

 

Για το ντρέσινγκ:

65 ml χυμό λεμόνι

100 ml ελαιόλαδο

1 1/2 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

1 κουταλάκι μουστάρδα ντιζόν

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες. Αν υπάρχει χρόνος, τα αφήνετε όλη τη νύχτα.

Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ. Βάζετε όλα τα υλικά σε βαζάκι, κλείνετε με το καπάκι και ανακινείτε ώσπου να πήξει λίγο.

Ζεσταίνετε μια κουταλιά λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τα καλαμαράκια για μερικά λεπτά. Διαφορετικά, μπορείτε να τα ψήσετε στο γκριλ.

Σερβίρετε τα καλαμαράκια αφού τα περιχύσετε με το ντρέσινγκ.

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Γαυράκι Μυτιλήνης
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον τοποθετούμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο ταψί

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

Καραβίδες ψητές
Πλύντε τις καραβίδες, στραγγίστε τες καλά και πασπαλίστε τες με αλάτι. Ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ 10