laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Μεζέδες ελληνικής κουζίνας > Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι

Συνταγές

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι
0.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό καλαμαράκια, σε λεπτές ροδέλες

85 ml χυμό λεμόνι

3 σκελίδες σκόρδο,λιωμένες

125 ml ελαιόλαδο

 

Για το ντρέσινγκ:

65 ml χυμό λεμόνι

100 ml ελαιόλαδο

1 1/2 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

1 κουταλάκι μουστάρδα ντιζόν

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες. Αν υπάρχει χρόνος, τα αφήνετε όλη τη νύχτα.

Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ. Βάζετε όλα τα υλικά σε βαζάκι, κλείνετε με το καπάκι και ανακινείτε ώσπου να πήξει λίγο.

Ζεσταίνετε μια κουταλιά λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τα καλαμαράκια για μερικά λεπτά. Διαφορετικά, μπορείτε να τα ψήσετε στο γκριλ.

Σερβίρετε τα καλαμαράκια αφού τα περιχύσετε με το ντρέσινγκ.

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Σαρδέλες λαδορίγανη
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.

Μους με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς,τόστ ή πίτες.

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Χταπόδι ξυδάτο
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο προσέξτε να είναι χτυπημένο καλά

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να