laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Μεζέδες ελληνικής κουζίνας > Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι

Συνταγές

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι
0.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό καλαμαράκια, σε λεπτές ροδέλες

85 ml χυμό λεμόνι

3 σκελίδες σκόρδο,λιωμένες

125 ml ελαιόλαδο

 

Για το ντρέσινγκ:

65 ml χυμό λεμόνι

100 ml ελαιόλαδο

1 1/2 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη

1 κουταλάκι μουστάρδα ντιζόν

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες. Αν υπάρχει χρόνος, τα αφήνετε όλη τη νύχτα.

Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ. Βάζετε όλα τα υλικά σε βαζάκι, κλείνετε με το καπάκι και ανακινείτε ώσπου να πήξει λίγο.

Ζεσταίνετε μια κουταλιά λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τα καλαμαράκια για μερικά λεπτά. Διαφορετικά, μπορείτε να τα ψήσετε στο γκριλ.

Σερβίρετε τα καλαμαράκια αφού τα περιχύσετε με το ντρέσινγκ.

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Μύδια με κρέμα
Τρίβετε και ξεπλένετε τα μύδια σε πολλά νερά και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο,

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη