laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες

Συνταγές

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
0.00

Υλικά συνταγής

370 γρ. βίδες

100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο,ψιλοκομμένες

1 μελιτζάνα,σε κύβους

1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά,κομμένη

400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα

100 ml ξηρό λευκόμε κρασί

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη και 10-15 μαύρες ελιές,χωρίς κουκούτσι,σε φέτες, για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Προσθέτετε την ντομάτα και μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνετε το κρασί και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε την σάλτσα με το τηγάνι μισοσκεπασμένο για 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente και τα σουρώνετε. Τα βάζετε σε πιατέλα και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τη μισή σάλτσα. Ανακατεύετε. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα, γαρνίρετε με τις ελιές και τη ρίγανη και σερβίρετε.

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη