Υλικά συνταγής
370 γρ. βίδες
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο,ψιλοκομμένες
1 μελιτζάνα,σε κύβους
1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά,κομμένη
400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
100 ml ξηρό λευκόμε κρασί
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη και 10-15 μαύρες ελιές,χωρίς κουκούτσι,σε φέτες, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε την ντομάτα και μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνετε το κρασί και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε την σάλτσα με το τηγάνι μισοσκεπασμένο για 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente και τα σουρώνετε. Τα βάζετε σε πιατέλα και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τη μισή σάλτσα. Ανακατεύετε. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα, γαρνίρετε με τις ελιές και τη ρίγανη και σερβίρετε.