laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες

Συνταγές

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
0.00

Υλικά συνταγής

370 γρ. βίδες

100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο,ψιλοκομμένες

1 μελιτζάνα,σε κύβους

1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά,κομμένη

400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα

100 ml ξηρό λευκόμε κρασί

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη και 10-15 μαύρες ελιές,χωρίς κουκούτσι,σε φέτες, για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Προσθέτετε την ντομάτα και μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνετε το κρασί και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε την σάλτσα με το τηγάνι μισοσκεπασμένο για 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente και τα σουρώνετε. Τα βάζετε σε πιατέλα και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τη μισή σάλτσα. Ανακατεύετε. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα, γαρνίρετε με τις ελιές και τη ρίγανη και σερβίρετε.

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Πένες με Μελιτζάνα και Ντομάτα
Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε την 20 λεπτά.

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη