laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες

Συνταγές

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
0.00

Υλικά συνταγής

370 γρ. βίδες

100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο,ψιλοκομμένες

1 μελιτζάνα,σε κύβους

1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά,κομμένη

400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα

100 ml ξηρό λευκόμε κρασί

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη και 10-15 μαύρες ελιές,χωρίς κουκούτσι,σε φέτες, για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Προσθέτετε την ντομάτα και μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνετε το κρασί και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε την σάλτσα με το τηγάνι μισοσκεπασμένο για 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente και τα σουρώνετε. Τα βάζετε σε πιατέλα και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τη μισή σάλτσα. Ανακατεύετε. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα, γαρνίρετε με τις ελιές και τη ρίγανη και σερβίρετε.

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.