laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας

Συνταγές

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας
0.00

Υλικά συνταγής

4 φιλέτα σολωμού

2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί

1 φρέσκο κρεμμυδάκι,ψιλοκομμένο

115 γρ. βούτυρο

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

αλάτι και λευκό πιπέρι

κόλιαντρο

 

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε τα φιλέτα σολωμού σε ρηχό τηγάνι και περιχύνετε το κρασί. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί και σιγοβράζετε το σολωμό για 6 λεπτά. Σουρώνετε το υγρό σε τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και σιγοβράζετε μέχρι να μείνει 1/2 φλιτζάνι. Στο μεταξύ, σκεπάζετε το ψάρι και το διατηρείτε ζεστό.

Σε άλλο τηγάνι λιώνετε 15 γρ. βούτυρο και σωτάρετε για λίγο τις ντομάτες. Προσθέτετε αλατοπίπερο.

Ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο στο ζουμί με το κρασί. Ανακατεύετε. Πρέπει να παραμείνει κίτρινο και κρεμώδες χωρίς να γίνει λαδερό. Ρίχνετε την ντομάτα και αλατοπιπερώνετε.

Τοποθετείτε τον σολωμό σε πιάτα και γαρνίρετε με κόλιαντρο.

Γλώσσες με κρασί
Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε, τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Αρακάς κοκκινιστό
Μια ωραία συνταγή ακόμα και για αυτούς που δεν τρώνε αρακά

Φασολάκια λαδερά
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια.

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδισε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους.

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες