laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας

Συνταγές

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας
0.00

Υλικά συνταγής

4 φιλέτα σολωμού

2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί

1 φρέσκο κρεμμυδάκι,ψιλοκομμένο

115 γρ. βούτυρο

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

αλάτι και λευκό πιπέρι

κόλιαντρο

 

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε τα φιλέτα σολωμού σε ρηχό τηγάνι και περιχύνετε το κρασί. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί και σιγοβράζετε το σολωμό για 6 λεπτά. Σουρώνετε το υγρό σε τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και σιγοβράζετε μέχρι να μείνει 1/2 φλιτζάνι. Στο μεταξύ, σκεπάζετε το ψάρι και το διατηρείτε ζεστό.

Σε άλλο τηγάνι λιώνετε 15 γρ. βούτυρο και σωτάρετε για λίγο τις ντομάτες. Προσθέτετε αλατοπίπερο.

Ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο στο ζουμί με το κρασί. Ανακατεύετε. Πρέπει να παραμείνει κίτρινο και κρεμώδες χωρίς να γίνει λαδερό. Ρίχνετε την ντομάτα και αλατοπιπερώνετε.

Τοποθετείτε τον σολωμό σε πιάτα και γαρνίρετε με κόλιαντρο.

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Ελάφι με σως βατόμουρο
Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Ριζότο με μανιτάρια
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά.

Ριγανάτο στιγμής
Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.

ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ,Αλευρώνω,Ανάβω,Αρώματα,Αρωματικά χόρτα,Αρωματικός ζωμός,Βουτυρώνω,Δένω,Ζεματίζω,Καβουρδίζω,Μαραίνω,Μαρινάρω,Πρέζα,Ροδίζουμε,Τσιγαρίζω,Σβήνω,Ρου

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους.

Γεμιστά

Καλαμαράκια με σπανάκι
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά.

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί