Η πράσινη και γλυκιά αυτή καλοκαιρινή σούπα συμπληρώνεται ιδανικά με την καπνιστή γεύση του ψαριού . Μποείτε να την ετοιμάσετε μια – δυο μέρες πριν και να τη σερβίρετε παγωμένη , προσθέτοντας το χέλι την τελευταία στιγμή.
Υλικά Συνταγής
1 κιλό φρέσκα τρυφερά κολοκυθάκια
1 ½ φλιτζ. φρέσκο ή κατεψυγμένο ξεσπυρισμένο αρακά
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
3 φλιτζ ζωμό κότας ή νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
1 κουτ γλυκού ψιλό ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
1 πακέτο φετάκια καπνιστό χέλι, κομμένο σε λουριδάκια
6 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο
Εκτέλεση συνταγής
Πλύνετε και κόψτε τα κολοκυθάκια σε φετάκια περίπου 1 εκ.
Σε απλωτη κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο , ανακατώνοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει , χωρίς να το αφήσετε να πάρει χρώμα .
Προσθέστε άλλες 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και τα κολοκυθάκια και σοτάρετε ανακώνοντας με σπάτουλα 10 λεπτά , προσθέστε και τον αρακά και σοτάρετε άλλα 6 λεπτά .
Λιώστε στο μπλέντερ τα σοταρισμένα λαχανικά , λίγα λίγα ,προσθέτοντας ζωμό ή νερό καθώς και τα φύλλα μαϊντανού, για να πάρετε λείο πολτό . Περάστε τον πολτό από σήτα ,
για να πετάξετε τις ίνες . Ανακατέψτε σε γαβάθα τον πολτό λαχανικών με τον υπόλοιπο ζωμό, σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο να παγώσει, για 6-8 ώρες .
Όταν πρόκειται να σερβίρετε τη σούπα , δοκιμάστε την και βάλτε όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε , προσθέτοντας και καπνιστό χέλι.
Στολίστε με κλωνάρια δυόσμο.
Σούπα αρακά και κολοκύθι με καπνιστό χέλι
Συνταγές
Σούπα αρακά και κολοκύθι με καπνιστό χέλι
Πλύντε και κόψτε τα κολοκυθάκια σε φετάκια περίπου 1εκ. Σε απλωτή κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και τα κολοκυθάκια και σοτάρετε ανακατώνοντας σε σπάτουλα 10 λεπτά
Φακές Σούπα
Πλένουμε τις φακές καλά και τις στραγγίζουμε. τις ζεματάμε για 7' και τις ξανά στραγγίζουμε
Κοτόσουπα
Η σούπα έχει βάση το κοτόζουμο,είναι διεθνές φαγητό και στην Ελλάδα φτιάχνετε με αβγολέμονο.Υπάρχουν πολύ τρόποι παρασκευής.
Μανιταρόσουπα δροσερή
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο
Τραχανάς ξινός
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με το αλάτι να βράση
Γαλλική κρεμμυδόσουπα
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτετε το λάδι και σωτάρετε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσοχή μην τα κάψετε.
Σούπα με θαλασσινά
Τρίβετε τα μύδια και αφαιρείτε τα γένια. Πετάτε όσα παραμένουν ανοιχτά και δεν κλείνουν όταν τα ρίχνετε στον πάγκο της κουζίνας. Ξεφλουδίζετε και καθαρίζετε τις γαρίδες.
Ρεβίθια Σούπα
Βαλτέ από βραδύς τα ρεβίθια σε νερό και αλάτι να μουσκέψουν. το πρωί στραγγιστέ και ξέπλυνε με άφθονο νερό βγάλτε τα ρεβίθια να βράσουν μέσα στο νερό και ξαφρίστε συνεχώς
Σούπα με φρέσκο κόλιαντρο
Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι, το σέλερι, την πιπερόριζα και το σκόρδο, ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνετε το αλεύρι και σταδιακά το ζεστό ζωμό. Αφήνετε το μείγμα να βράσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε 10 λεπτά.