laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Μακαρόνια αλά καρμπονάρα

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα

Συνταγές

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
0.00


Υλικά Συνταγής

½ κιλό μακαρόνια
1 φλιτζάνι τσαγιού μπέικον ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
1/3 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
3 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε τα μακαρόνια ολόκληρα σε αλατισμένο βραστό νερό και τα βράζετε (να μην παραβράσουν). Στραγγίζετε σε σουρωτήρι. Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει. Αδειάζετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα με το μπέικον και να βουτυρωθούν. Στο μεταξύ βάζετε τους κρόκους σε μπολ με λίγο πιπέρι και τους χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι, προσθέτοντας αργά το μισό περίπου τυρί. Περιχύνετε με τη σάλτσα αυγών τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Πένες με Μελιτζάνα και Ντομάτα
Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε την 20 λεπτά.