laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Μακαρόνια αλά καρμπονάρα

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα

Συνταγές

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
0.00


Υλικά Συνταγής

½ κιλό μακαρόνια
1 φλιτζάνι τσαγιού μπέικον ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
1/3 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
3 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε τα μακαρόνια ολόκληρα σε αλατισμένο βραστό νερό και τα βράζετε (να μην παραβράσουν). Στραγγίζετε σε σουρωτήρι. Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει. Αδειάζετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα με το μπέικον και να βουτυρωθούν. Στο μεταξύ βάζετε τους κρόκους σε μπολ με λίγο πιπέρι και τους χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι, προσθέτοντας αργά το μισό περίπου τυρί. Περιχύνετε με τη σάλτσα αυγών τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,