laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Μακαρόνια αλά καρμπονάρα

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα

Συνταγές

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
0.00


Υλικά Συνταγής

½ κιλό μακαρόνια
1 φλιτζάνι τσαγιού μπέικον ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
1/3 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
3 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε τα μακαρόνια ολόκληρα σε αλατισμένο βραστό νερό και τα βράζετε (να μην παραβράσουν). Στραγγίζετε σε σουρωτήρι. Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει. Αδειάζετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα με το μπέικον και να βουτυρωθούν. Στο μεταξύ βάζετε τους κρόκους σε μπολ με λίγο πιπέρι και τους χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι, προσθέτοντας αργά το μισό περίπου τυρί. Περιχύνετε με τη σάλτσα αυγών τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα