laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Μακαρόνια αλά καρμπονάρα

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα

Συνταγές

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
0.00


Υλικά Συνταγής

½ κιλό μακαρόνια
1 φλιτζάνι τσαγιού μπέικον ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
1/3 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
3 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε τα μακαρόνια ολόκληρα σε αλατισμένο βραστό νερό και τα βράζετε (να μην παραβράσουν). Στραγγίζετε σε σουρωτήρι. Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει. Αδειάζετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα με το μπέικον και να βουτυρωθούν. Στο μεταξύ βάζετε τους κρόκους σε μπολ με λίγο πιπέρι και τους χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι, προσθέτοντας αργά το μισό περίπου τυρί. Περιχύνετε με τη σάλτσα αυγών τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)