laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα

Συνταγές

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
0.00

Υλικά Συνταγής

 

2/3 κιλού μακαρόνια χοντρά

½ κιλού τυρί φέτα σκληρή

1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο

½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

5 αυγά

12 φύλλα μπακλαβά

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

 

Βράζετε τα μακαρόνια, τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με το μισό βούτυρο, που απλώς λιώνετε σε ένα τηγανάκι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια. Ρίχνετε το μείγμα στα μακαρόνια και τα ανακατεύετε. Βουτυρώνετε ανάλογο ταψί και στρώνετε 7 – 8 φύλλα, αλείφοντας το κάθε ένα με λιωμένο βούτυρο. Ρίχνετε τα μακαρόνια, τα στρώνετε, γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν και τα βουτυρώνετε. Τοποθετείτε τότε 4 – 5 φύλλα, βουτυρώνοντας τα. Κόβετε γύρω – γύρω στο ταψί τα φύλλα που περισσεύουν, βουτυρώνετε καλά το τελευταίο φύλλο και με ένα μυτερό μαχαιράκι το χαράζετε σε 4 – 5 λωρίδες. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει και όταν το βγάλετε από το φούρνο, χαράζετε ξανά τις λουρίδες και το κόβετε σε ανάλογα κομμάτια

 

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)