laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα

Συνταγές

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
0.00

Υλικά Συνταγής

 

2/3 κιλού μακαρόνια χοντρά

½ κιλού τυρί φέτα σκληρή

1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο

½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

5 αυγά

12 φύλλα μπακλαβά

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

 

Βράζετε τα μακαρόνια, τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με το μισό βούτυρο, που απλώς λιώνετε σε ένα τηγανάκι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια. Ρίχνετε το μείγμα στα μακαρόνια και τα ανακατεύετε. Βουτυρώνετε ανάλογο ταψί και στρώνετε 7 – 8 φύλλα, αλείφοντας το κάθε ένα με λιωμένο βούτυρο. Ρίχνετε τα μακαρόνια, τα στρώνετε, γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν και τα βουτυρώνετε. Τοποθετείτε τότε 4 – 5 φύλλα, βουτυρώνοντας τα. Κόβετε γύρω – γύρω στο ταψί τα φύλλα που περισσεύουν, βουτυρώνετε καλά το τελευταίο φύλλο και με ένα μυτερό μαχαιράκι το χαράζετε σε 4 – 5 λωρίδες. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει και όταν το βγάλετε από το φούρνο, χαράζετε ξανά τις λουρίδες και το κόβετε σε ανάλογα κομμάτια

 

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι

Πένες με Μελιτζάνα και Ντομάτα
Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε την 20 λεπτά.

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά