laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα

Συνταγές

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
0.00

Υλικά Συνταγής

 

2/3 κιλού μακαρόνια χοντρά

½ κιλού τυρί φέτα σκληρή

1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο

½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

5 αυγά

12 φύλλα μπακλαβά

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

 

Βράζετε τα μακαρόνια, τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με το μισό βούτυρο, που απλώς λιώνετε σε ένα τηγανάκι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια. Ρίχνετε το μείγμα στα μακαρόνια και τα ανακατεύετε. Βουτυρώνετε ανάλογο ταψί και στρώνετε 7 – 8 φύλλα, αλείφοντας το κάθε ένα με λιωμένο βούτυρο. Ρίχνετε τα μακαρόνια, τα στρώνετε, γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν και τα βουτυρώνετε. Τοποθετείτε τότε 4 – 5 φύλλα, βουτυρώνοντας τα. Κόβετε γύρω – γύρω στο ταψί τα φύλλα που περισσεύουν, βουτυρώνετε καλά το τελευταίο φύλλο και με ένα μυτερό μαχαιράκι το χαράζετε σε 4 – 5 λωρίδες. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει και όταν το βγάλετε από το φούρνο, χαράζετε ξανά τις λουρίδες και το κόβετε σε ανάλογα κομμάτια

 

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.