laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα

Συνταγές

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
0.00

Υλικά Συνταγής

 

2/3 κιλού μακαρόνια χοντρά

½ κιλού τυρί φέτα σκληρή

1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο

½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

5 αυγά

12 φύλλα μπακλαβά

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

 

Βράζετε τα μακαρόνια, τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με το μισό βούτυρο, που απλώς λιώνετε σε ένα τηγανάκι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια. Ρίχνετε το μείγμα στα μακαρόνια και τα ανακατεύετε. Βουτυρώνετε ανάλογο ταψί και στρώνετε 7 – 8 φύλλα, αλείφοντας το κάθε ένα με λιωμένο βούτυρο. Ρίχνετε τα μακαρόνια, τα στρώνετε, γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν και τα βουτυρώνετε. Τοποθετείτε τότε 4 – 5 φύλλα, βουτυρώνοντας τα. Κόβετε γύρω – γύρω στο ταψί τα φύλλα που περισσεύουν, βουτυρώνετε καλά το τελευταίο φύλλο και με ένα μυτερό μαχαιράκι το χαράζετε σε 4 – 5 λωρίδες. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει και όταν το βγάλετε από το φούρνο, χαράζετε ξανά τις λουρίδες και το κόβετε σε ανάλογα κομμάτια

 

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,