laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα

Συνταγές

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
0.00

Υλικά Συνταγής

 

2/3 κιλού μακαρόνια χοντρά

½ κιλού τυρί φέτα σκληρή

1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο

½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

5 αυγά

12 φύλλα μπακλαβά

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

 

Βράζετε τα μακαρόνια, τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με το μισό βούτυρο, που απλώς λιώνετε σε ένα τηγανάκι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια. Ρίχνετε το μείγμα στα μακαρόνια και τα ανακατεύετε. Βουτυρώνετε ανάλογο ταψί και στρώνετε 7 – 8 φύλλα, αλείφοντας το κάθε ένα με λιωμένο βούτυρο. Ρίχνετε τα μακαρόνια, τα στρώνετε, γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν και τα βουτυρώνετε. Τοποθετείτε τότε 4 – 5 φύλλα, βουτυρώνοντας τα. Κόβετε γύρω – γύρω στο ταψί τα φύλλα που περισσεύουν, βουτυρώνετε καλά το τελευταίο φύλλο και με ένα μυτερό μαχαιράκι το χαράζετε σε 4 – 5 λωρίδες. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει και όταν το βγάλετε από το φούρνο, χαράζετε ξανά τις λουρίδες και το κόβετε σε ανάλογα κομμάτια

 

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Λαζάνια με μανιτάρια
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι