laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>

Συνταγές

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
0.00

Υλικά Συνταγής

1 μέτρια μελιτζάνα , περίπου ½ κιλό , κομμένη σε λουρίδες και κατόπιν σε κύβους των 2,5 εκ.
αλάτι
½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζ. ελαιόλαδο ή περισσότερο, αν χρειάζεται
1 φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο , σε φετάκια
2-4 φρέσκες καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες
 ή 2-4 κουτ. Γλυκού μπούκοβο ή χαλέπικο πιπέρι
½ φλιτζ. τριμμένη ντομάτα ή καλής ποιότητας ντοματάκια κονσέρβας
μία πρέζα ζάχαρη
1 πακέτο σπαγγέτι ή μακαρόνια Νο 3 , με τρύπα
1/3-1/2 φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι

Ξύσματα παρμεζάνας (προαιρετικά)
3 κουτ. Σούπας μαϊντανό , ψιλοκομμένο


Εκτέλεση συνταγής

Πασπαλίστε τις μελιτζάνες με άφθονο αλάτι ανακατέψτε τες καλά και βάλτε τες σε ένα σουρωτήρι. Αφήστε τες να στραγγίσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά . Στύψτε τις μελιτζάνες για να αφαιρέσετε τα υγρά και απλώστε τες πάνω σε χαρτοπετσέτες . Βάλτε λάδι να ζεσταθεί . Σοτάρετε τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας τες μέχρι να ροδίσουν καλά .
Βγάλτε τες με τρυπητή κουτάλα και σουρώστε τες, μαζεύοντας το λάδι.
Χρησιμοποιώντας τι υπόλοιπο λάδι, ή αυτό που στραγγίξατε, σοτάρετε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και σοτάρετε ακόμη 1 λεπτό . Ρίξτε το κρασί και αφήστε το μείγμα να ψηθεί σε δυνατή φωτιά , για 30 λεπτά . Προσθέστε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, μέχρις ότου εξατμιστεί όλα το υγρό , γύρω στα 20 λεπτά .
Βράστε τα μακαρόνια al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώστε καλά και βάλτε τα σε ζεσταμένη γαβάθα .Περιχύστε με τη σάλτσα και προσθέστε τα τηγανισμένα κομματάκια της μελιτζάνας και τριμμένο τυρί. Ανακατέψτε , δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση.
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό 

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.