laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Σάλτσα > Φασόλια σαλάτα με ιταλική σάλτσα Βέρντε (πράσινη σάλτσα )

Φασόλια σαλάτα με ιταλική σάλτσα Βέρντε (πράσινη σάλτσα )

Συνταγές

Φασόλια σαλάτα με ιταλική σάλτσα Βέρντε (πράσινη σάλτσα )
0.00

Για ψητά ,βραστά ή τηγανητά λαχανικά, ψητό στήθος κοτόπουλου ή βραστό κρέας και ψαρικά .

Υλικά Συνταγής

 4 φλιτ. βρασμένα και στραγγισμένα φασόλια (χοντρά ή γίγαντες)
σάλτσα
2 φέτες μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί
3 κουτ. Σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
3-4 φιλέτα αντζούγιες ,στραγγισμένα από το λάδι τους
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα τέσσερα 2 κουτ σούπας χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/3-1/2 φλιτζ έξτρα παρθένο φρουτώδες ελαιόλαδο
2 ½ φλιτζ. φύλλα μαϊντανού , πλυμένα και στραγγισμένα
5-6 μεγάλα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση συνταγής

Κομματιάστε το ψωμί και βάλτε το στο μπλέντερ. Δουλέψτε το για να πάρετε ομοιόμορφα
ψίχουλα. Αδειάστε τα σε γαβάθα Βάλτε μπλέντερ όλα τα  υπόλοιπα υλικά και λιώστε τα , ανοιγοκλείνοντας το μοτέρ , για να πάρετε ένα πράσινο πολτό. Αδειάστε τη σάλτσα στη γαβάθα με τα ψίχουλα και ανακατέψτε καλά . Βάλτε τα φασόλια σε γαβάθα ή σκεπάστε τη σαλάτα και διατηρήστε τη στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες.

Σάλτσα ντομάτα καυτερή
Βάζουμε σε σακουλάκι τα καυτερά, τα γαρύφαλλα και τα πιπέρια. Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζεσταίνουμε χωρίς να βράσει, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σάλτσα κάρυ
Ροδίζετε τα κρεμμύδια με το βούτυρο, προσθέτετε το μήλο

Σάλτσα ταχινιού
Αυτή η σάλτσα συνοδεύει τηγανιτά λαχανικά , βραστά κρέατα και κρέατα σχάρας.

Χάρασσα σάλτσα
Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα κτυπάτε

Σάλτσα γιαουρτιού
Κτυπάτε όλα τα υλικά στο μίξερ

Σάλτσα μουστάρδας
Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τους σπόρους ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Φασόλια σαλάτα με ιταλική σάλτσα Βέρντε (πράσινη σάλτσα )
Για ψητά ,βραστά ή τηγανητά λαχανικά, ψητό στήθος κοτόπουλου ή βραστό κρέας και ψαρικά .

Σάλτσα πράσινη ντομάτα
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τις ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το νερό και τα σιγοβράζουμε σκεπασμένα περίπου για 20 λεπτά ώσπου να γίνουν πολτός.

Σκορδαλιά με αμύγδαλα
Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα κτυπάτε μέχρι