Για ψητά ,βραστά ή τηγανητά λαχανικά, ψητό στήθος κοτόπουλου ή βραστό κρέας και ψαρικά .
Υλικά Συνταγής
4 φλιτ. βρασμένα και στραγγισμένα φασόλια (χοντρά ή γίγαντες)
σάλτσα
2 φέτες μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί
3 κουτ. Σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
3-4 φιλέτα αντζούγιες ,στραγγισμένα από το λάδι τους
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα τέσσερα 2 κουτ σούπας χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/3-1/2 φλιτζ έξτρα παρθένο φρουτώδες ελαιόλαδο
2 ½ φλιτζ. φύλλα μαϊντανού , πλυμένα και στραγγισμένα
5-6 μεγάλα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση συνταγής
Κομματιάστε το ψωμί και βάλτε το στο μπλέντερ. Δουλέψτε το για να πάρετε ομοιόμορφα
ψίχουλα. Αδειάστε τα σε γαβάθα Βάλτε μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά και λιώστε τα , ανοιγοκλείνοντας το μοτέρ , για να πάρετε ένα πράσινο πολτό. Αδειάστε τη σάλτσα στη γαβάθα με τα ψίχουλα και ανακατέψτε καλά . Βάλτε τα φασόλια σε γαβάθα ή σκεπάστε τη σαλάτα και διατηρήστε τη στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες.