laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Σάλτσα > Φασόλια σαλάτα με ιταλική σάλτσα Βέρντε (πράσινη σάλτσα )

Φασόλια σαλάτα με ιταλική σάλτσα Βέρντε (πράσινη σάλτσα )

Συνταγές

Φασόλια σαλάτα με ιταλική σάλτσα Βέρντε (πράσινη σάλτσα )
0.00

Για ψητά ,βραστά ή τηγανητά λαχανικά, ψητό στήθος κοτόπουλου ή βραστό κρέας και ψαρικά .

Υλικά Συνταγής

 4 φλιτ. βρασμένα και στραγγισμένα φασόλια (χοντρά ή γίγαντες)
σάλτσα
2 φέτες μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί
3 κουτ. Σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
3-4 φιλέτα αντζούγιες ,στραγγισμένα από το λάδι τους
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα τέσσερα 2 κουτ σούπας χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/3-1/2 φλιτζ έξτρα παρθένο φρουτώδες ελαιόλαδο
2 ½ φλιτζ. φύλλα μαϊντανού , πλυμένα και στραγγισμένα
5-6 μεγάλα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση συνταγής

Κομματιάστε το ψωμί και βάλτε το στο μπλέντερ. Δουλέψτε το για να πάρετε ομοιόμορφα
ψίχουλα. Αδειάστε τα σε γαβάθα Βάλτε μπλέντερ όλα τα  υπόλοιπα υλικά και λιώστε τα , ανοιγοκλείνοντας το μοτέρ , για να πάρετε ένα πράσινο πολτό. Αδειάστε τη σάλτσα στη γαβάθα με τα ψίχουλα και ανακατέψτε καλά . Βάλτε τα φασόλια σε γαβάθα ή σκεπάστε τη σαλάτα και διατηρήστε τη στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες.

Φασόλια σαλάτα με ιταλική σάλτσα Βέρντε (πράσινη σάλτσα )
Για ψητά ,βραστά ή τηγανητά λαχανικά, ψητό στήθος κοτόπουλου ή βραστό κρέας και ψαρικά .

Σάλτσα μπαχαρικών
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις ντομάτες , το πιπέρι, τη ζάχαρη και το κρεμμύδι. Βράζουμε το μείγμα ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας κάθε τόσο για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να πηχτώσει.

Σάλτσα ταχινιού
Αυτή η σάλτσα συνοδεύει τηγανιτά λαχανικά , βραστά κρέατα και κρέατα σχάρας.

Σκορδαλιά με αμύγδαλα
Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα κτυπάτε μέχρι

Σάλτσα μουστάρδας
Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τους σπόρους ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σάλτσα πράσινη ντομάτα
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τις ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το νερό και τα σιγοβράζουμε σκεπασμένα περίπου για 20 λεπτά ώσπου να γίνουν πολτός.

Σάλτσα μπάρμπεκιου
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, το καυτερό και το σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Χάρασσα σάλτσα
Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα κτυπάτε

Σάλτσα κάρυ
Ροδίζετε τα κρεμμύδια με το βούτυρο, προσθέτετε το μήλο