laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο

Συνταγές

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
0.00

Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα  πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Υλικά Συνταγής


½ κιλό σπαγγέτο Νο 6
4 κουτ. Της σούπας ελαιόλαδο (για το σπαγγέτο)
2 μεγάλες ντομάτες ξεσποριασμένες και ξεφλουδισμένες
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι μέτριο
2 κολοκυθάκια
2 φλιτζ. το τσαγιού μαϊντανό
4 κουτ. Της σούπας ελαιόλαδο
1 κου του γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
250 γρ ανθότυρο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής


Πάρτε τις ντομάτες που είναι ήδη ξεσποριασμένες και ξεφλουδισμένες και ρίξτε τα κομματάκια μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Κόψτε την πιπεριά σε μικρά κυβάκια .
Το ίδιο κάντε με το κρεμμύδι και τα κολολυθάκια. Βάλτε τα όλα στο μπολ με τις ντομάτες.
Ρίξτε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό . Τέλος βάλτε τον ανθότυρο κομμένο σε κύβους .
Αλατίστε , περιχύστε το σύνολο με το λάδι και το ξίδι. Αφήστε τα λαχανικά να μαριναριστούν τουλάχιστον για 2 ώρες και να  κατεβάσουν τα υγρά τους. Βράστε το σπαγγέτο σας σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σουρώστε το και πιάτα τρίβοντας από πάνω άφθονο χοντροκομμένο πιπέρι. Με τούτη τη μακαρονάδα θα προτιμήσετε μια λευκή μαλαγουζιά με το πλούσιο άρωμα και τη μεστή γεύση.  

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι

Λαζάνια με μανιτάρια
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,