laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο

Συνταγές

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
0.00

Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα  πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Υλικά Συνταγής


½ κιλό σπαγγέτο Νο 6
4 κουτ. Της σούπας ελαιόλαδο (για το σπαγγέτο)
2 μεγάλες ντομάτες ξεσποριασμένες και ξεφλουδισμένες
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι μέτριο
2 κολοκυθάκια
2 φλιτζ. το τσαγιού μαϊντανό
4 κουτ. Της σούπας ελαιόλαδο
1 κου του γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
250 γρ ανθότυρο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής


Πάρτε τις ντομάτες που είναι ήδη ξεσποριασμένες και ξεφλουδισμένες και ρίξτε τα κομματάκια μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Κόψτε την πιπεριά σε μικρά κυβάκια .
Το ίδιο κάντε με το κρεμμύδι και τα κολολυθάκια. Βάλτε τα όλα στο μπολ με τις ντομάτες.
Ρίξτε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό . Τέλος βάλτε τον ανθότυρο κομμένο σε κύβους .
Αλατίστε , περιχύστε το σύνολο με το λάδι και το ξίδι. Αφήστε τα λαχανικά να μαριναριστούν τουλάχιστον για 2 ώρες και να  κατεβάσουν τα υγρά τους. Βράστε το σπαγγέτο σας σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σουρώστε το και πιάτα τρίβοντας από πάνω άφθονο χοντροκομμένο πιπέρι. Με τούτη τη μακαρονάδα θα προτιμήσετε μια λευκή μαλαγουζιά με το πλούσιο άρωμα και τη μεστή γεύση.  

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι