laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο

Συνταγές

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
0.00

Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα  πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Υλικά Συνταγής


½ κιλό σπαγγέτο Νο 6
4 κουτ. Της σούπας ελαιόλαδο (για το σπαγγέτο)
2 μεγάλες ντομάτες ξεσποριασμένες και ξεφλουδισμένες
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι μέτριο
2 κολοκυθάκια
2 φλιτζ. το τσαγιού μαϊντανό
4 κουτ. Της σούπας ελαιόλαδο
1 κου του γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
250 γρ ανθότυρο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής


Πάρτε τις ντομάτες που είναι ήδη ξεσποριασμένες και ξεφλουδισμένες και ρίξτε τα κομματάκια μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Κόψτε την πιπεριά σε μικρά κυβάκια .
Το ίδιο κάντε με το κρεμμύδι και τα κολολυθάκια. Βάλτε τα όλα στο μπολ με τις ντομάτες.
Ρίξτε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό . Τέλος βάλτε τον ανθότυρο κομμένο σε κύβους .
Αλατίστε , περιχύστε το σύνολο με το λάδι και το ξίδι. Αφήστε τα λαχανικά να μαριναριστούν τουλάχιστον για 2 ώρες και να  κατεβάσουν τα υγρά τους. Βράστε το σπαγγέτο σας σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σουρώστε το και πιάτα τρίβοντας από πάνω άφθονο χοντροκομμένο πιπέρι. Με τούτη τη μακαρονάδα θα προτιμήσετε μια λευκή μαλαγουζιά με το πλούσιο άρωμα και τη μεστή γεύση.  

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια

Λαζάνια με μανιτάρια
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.