laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο

Συνταγές

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
0.00

Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα  πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Υλικά Συνταγής


½ κιλό σπαγγέτο Νο 6
4 κουτ. Της σούπας ελαιόλαδο (για το σπαγγέτο)
2 μεγάλες ντομάτες ξεσποριασμένες και ξεφλουδισμένες
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι μέτριο
2 κολοκυθάκια
2 φλιτζ. το τσαγιού μαϊντανό
4 κουτ. Της σούπας ελαιόλαδο
1 κου του γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
250 γρ ανθότυρο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής


Πάρτε τις ντομάτες που είναι ήδη ξεσποριασμένες και ξεφλουδισμένες και ρίξτε τα κομματάκια μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Κόψτε την πιπεριά σε μικρά κυβάκια .
Το ίδιο κάντε με το κρεμμύδι και τα κολολυθάκια. Βάλτε τα όλα στο μπολ με τις ντομάτες.
Ρίξτε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό . Τέλος βάλτε τον ανθότυρο κομμένο σε κύβους .
Αλατίστε , περιχύστε το σύνολο με το λάδι και το ξίδι. Αφήστε τα λαχανικά να μαριναριστούν τουλάχιστον για 2 ώρες και να  κατεβάσουν τα υγρά τους. Βράστε το σπαγγέτο σας σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σουρώστε το και πιάτα τρίβοντας από πάνω άφθονο χοντροκομμένο πιπέρι. Με τούτη τη μακαρονάδα θα προτιμήσετε μια λευκή μαλαγουζιά με το πλούσιο άρωμα και τη μεστή γεύση.  

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.