laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο

Συνταγές

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
0.00

Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα  πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Υλικά Συνταγής


½ κιλό σπαγγέτο Νο 6
4 κουτ. Της σούπας ελαιόλαδο (για το σπαγγέτο)
2 μεγάλες ντομάτες ξεσποριασμένες και ξεφλουδισμένες
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι μέτριο
2 κολοκυθάκια
2 φλιτζ. το τσαγιού μαϊντανό
4 κουτ. Της σούπας ελαιόλαδο
1 κου του γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
250 γρ ανθότυρο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής


Πάρτε τις ντομάτες που είναι ήδη ξεσποριασμένες και ξεφλουδισμένες και ρίξτε τα κομματάκια μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Κόψτε την πιπεριά σε μικρά κυβάκια .
Το ίδιο κάντε με το κρεμμύδι και τα κολολυθάκια. Βάλτε τα όλα στο μπολ με τις ντομάτες.
Ρίξτε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό . Τέλος βάλτε τον ανθότυρο κομμένο σε κύβους .
Αλατίστε , περιχύστε το σύνολο με το λάδι και το ξίδι. Αφήστε τα λαχανικά να μαριναριστούν τουλάχιστον για 2 ώρες και να  κατεβάσουν τα υγρά τους. Βράστε το σπαγγέτο σας σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σουρώστε το και πιάτα τρίβοντας από πάνω άφθονο χοντροκομμένο πιπέρι. Με τούτη τη μακαρονάδα θα προτιμήσετε μια λευκή μαλαγουζιά με το πλούσιο άρωμα και τη μεστή γεύση.  

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι