Υλικά συνταγής
2 στήθη κοτόπουλου με την πέτσα
1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι,κομμένες στην μέση
1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
6-8 λιαστές ντομάτες κομμένες
2 ώριμα αβοκάντο
πράσινη σαλάτα ή μαρούλι
1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
1/2 κουταλάκι ταμπάσκο
2 κουταλάκια ρίγανη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Κατ'αρχάς ετοιμάζεται την σως. Αναμειγνύετε σε μπολ το χυμό λεμόνι, το ταμπάσκο και 1 κουταλάκι ρίγανη. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα ώσπου να αποκτήσει η σως λεία υφή. Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε ξανά.
Προθερμαίνετε το γκριλ. Σκουπίζετε το κοτόπουλο, αλείφετε την πλευρά χωρίς πέτσα με το επιπλέον λάδι, πασπαλίζετε με ρίγανη και αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω για 7 λεπτά, πιέζοντας συχνά το παχύτερο σημείο με μια σπάτουλα. Το γυρίζετε από την άλλη πλευρά και το ψήνετε για όσο χρειαστεί.
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε πιάτο και το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το κόβετε σε φέτες, το ρίχνετε στο μπολ με τη σως και το μαρινάρετε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Τοποθετείτε τις φέτες κοτόπουλου σε πιατέλα και προσθέτετε τις ελιές, το δυόσμο, τον μαϊντανό, τις ντομάτες και τα φύλλα σαλάτας.
Κόβετε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Έπειτα τα κόβετε σε φέτες και τα προσθέτετε στη σαλάτα.