laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Κυρίως πιάτα ελληνικής κουζίνας > Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου

Συνταγές

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
0.00

Υλικά συνταγής

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες, 170 γρ. έκαστη

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 κουταλάκια λάδι

Για το βούτυρο σκόρδου:

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

 

Εκτέλεση συνταγής

Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα να σκληρύνει.

Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες. Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τις ψήνετε 4 λεπτά από την μια και 4 λεπτά από την άλλη πλευρά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας.
Βγάζετε το βούτυρο από το ψυγείο, το ξετυλίγετε και πετάτε την μεμβράνη. Το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε πάνω στις ζεστές μπριζόλες. Συνοδεύετε με τηγανητές πατάτες και ψητές ντομάτες.

Φιλέτο χοιρινό με σκόρδο,
Αλείφετε το φιλέτο με λάδι, το μπήγετε με 3 κομμάτια σκόρδο, μαζί με αλάτι πιπέρι και το ροδίζετε σε χαμηλή φωτιά

Σνίτσελ Κοτόπουλο
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει καλά

Λαχανικά ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .

Καρέ χοιρινού με λεμόνι
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το κρέας στα χοντρά σημεία και βάζουμε μέσα λίγο σκόρδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του χοιρινού με λάδι και λεμόνι.

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.

ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ,Αλευρώνω,Ανάβω,Αρώματα,Αρωματικά χόρτα,Αρωματικός ζωμός,Βουτυρώνω,Δένω,Ζεματίζω,Καβουρδίζω,Μαραίνω,Μαρινάρω,Πρέζα,Ροδίζουμε,Τσιγαρίζω,Σβήνω,Ρου