laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Κυρίως πιάτα ελληνικής κουζίνας > Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου

Συνταγές

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
0.00

Υλικά συνταγής

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες, 170 γρ. έκαστη

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 κουταλάκια λάδι

Για το βούτυρο σκόρδου:

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

 

Εκτέλεση συνταγής

Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα να σκληρύνει.

Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες. Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τις ψήνετε 4 λεπτά από την μια και 4 λεπτά από την άλλη πλευρά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας.
Βγάζετε το βούτυρο από το ψυγείο, το ξετυλίγετε και πετάτε την μεμβράνη. Το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε πάνω στις ζεστές μπριζόλες. Συνοδεύετε με τηγανητές πατάτες και ψητές ντομάτες.

Ριγανάτο στιγμής
Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.

Μοσχάρι Κοκκινιστό
Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας . Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Αρακάς κοκκινιστό
Μια ωραία συνταγή ακόμα και για αυτούς που δεν τρώνε αρακά

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδισε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί