laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Φετουτσίνι

Φετουτσίνι

Συνταγές

Φετουτσίνι
0.00

Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Υλικά Συνταγής

½ κιλό φετουτσίνι
45 γρ βούτυρο
1 φλιτζ του τσαγιού κρέμα γάλακτος
½ κουτ. Του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
60 γρ ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα φετουτσίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό με το γνωστό τρόπο al dente.
Βάλτε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο να κάψει. Σουρώστε τα ζυμαρικά , ρίξτε τα μέσα στο βούτυρο και ανακατέψτε καλά . Ρίξτε το μοσχοκάρυδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι .
Περιχύστε με την κρέμα γάλακτος , πασπαλίστε με την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά , Η απλοϊκή πλην πεντανόστιμη μακαρονάδα με το μοσχομυριστό μοσχοκάρυδο είναι έτοιμη.
Συμπληρωματικά και αν θέλετε , παραλλάσσοντας τη συνταγή, προσθέστε μέσα ψιλοκομμένο μπέικον και ψιλοκομμένο μαϊντανό . Και πάλι θα είναι εξαιρετική. Μαζί της θα πιείτε ένα κόκκινο ξηρό κρασί αγιωργίτικο από τη Νεμέα  

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Πένες με Μελιτζάνα και Ντομάτα
Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε την 20 λεπτά.

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.