laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Φετουτσίνι

Φετουτσίνι

Συνταγές

Φετουτσίνι
0.00

Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Υλικά Συνταγής

½ κιλό φετουτσίνι
45 γρ βούτυρο
1 φλιτζ του τσαγιού κρέμα γάλακτος
½ κουτ. Του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
60 γρ ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα φετουτσίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό με το γνωστό τρόπο al dente.
Βάλτε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο να κάψει. Σουρώστε τα ζυμαρικά , ρίξτε τα μέσα στο βούτυρο και ανακατέψτε καλά . Ρίξτε το μοσχοκάρυδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι .
Περιχύστε με την κρέμα γάλακτος , πασπαλίστε με την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά , Η απλοϊκή πλην πεντανόστιμη μακαρονάδα με το μοσχομυριστό μοσχοκάρυδο είναι έτοιμη.
Συμπληρωματικά και αν θέλετε , παραλλάσσοντας τη συνταγή, προσθέστε μέσα ψιλοκομμένο μπέικον και ψιλοκομμένο μαϊντανό . Και πάλι θα είναι εξαιρετική. Μαζί της θα πιείτε ένα κόκκινο ξηρό κρασί αγιωργίτικο από τη Νεμέα  

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Λαζάνια με μανιτάρια
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια