laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Φετουτσίνι

Φετουτσίνι

Συνταγές

Φετουτσίνι
0.00

Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Υλικά Συνταγής

½ κιλό φετουτσίνι
45 γρ βούτυρο
1 φλιτζ του τσαγιού κρέμα γάλακτος
½ κουτ. Του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
60 γρ ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα φετουτσίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό με το γνωστό τρόπο al dente.
Βάλτε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο να κάψει. Σουρώστε τα ζυμαρικά , ρίξτε τα μέσα στο βούτυρο και ανακατέψτε καλά . Ρίξτε το μοσχοκάρυδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι .
Περιχύστε με την κρέμα γάλακτος , πασπαλίστε με την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά , Η απλοϊκή πλην πεντανόστιμη μακαρονάδα με το μοσχομυριστό μοσχοκάρυδο είναι έτοιμη.
Συμπληρωματικά και αν θέλετε , παραλλάσσοντας τη συνταγή, προσθέστε μέσα ψιλοκομμένο μπέικον και ψιλοκομμένο μαϊντανό . Και πάλι θα είναι εξαιρετική. Μαζί της θα πιείτε ένα κόκκινο ξηρό κρασί αγιωργίτικο από τη Νεμέα  

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Λαζάνια με μανιτάρια
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Πένες με Μελιτζάνα και Ντομάτα
Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε την 20 λεπτά.